بررسی ال جی K51S

بررسی ال جی K51S

ال‌جی K51S مثل سایر گوشی‌های شرکت سازنده از رابط کاربری انحصاری LG UX بهره می‌برد. ال‌جی قابلیت‌های جالبی را با رابط کاربری انحصاری خود به این گوشی اضافه کرده است؛ برای نمونه می‌توانیم به امکان شخصی‌سازی یا حذف کامل کلیدهای ناوبری، تغییر رنگ دکمه‌های رابط کاربری، امکان دانلود و نصب تم‌های مختلف از فروشگاه Smart World، قابلیت Screen Pin برای قفل‌کردن اپلیکیشن در حال اجرا و Game Launcher برای بهبود اجرای بازی‌های موبایل اشاره کنیم.

بررسی ال جی K51S - کانال یوتیوب زومیت

ال‌جی گوشی اقتصادی K51S را فقط با ظرفیت ۶۴ گیگابایتی می‌فروشد. نکته‌ی عجیب اینکه از این ۶۴ گیگابایت، فقط چیزی حدود ۴۰ گیگابایت در اختیارتان قرار دارد و سایر آن توسط سیستم‌عامل و اپلیکیشن‌های پیش‌فرض اشغال شده است؛ البته بخشی از اپلیکیشن‌ها و بازی‌های پیش‌فرض را می‌توانید از حافظه گوشی پاک کنید که حدود یک گیگابایت از حافظه داخلی را آزاد می‌کند.


عملکرد و باتری ال جی K51S

ال جی K51s درمقایسه‌با رقبایی همچون ردمی نوت ۸، ردمی نوت ۹ یا موتورولا وان فیوژن از سخت‌افزار به‌مراتب ضعیف‌تری استفاده می‌کند؛ تراشه‌ی Helio P35 به‌کاررفته در میان‌رده‌ی اقتصادی ال‌جی قدمتی ۳ ساله دارد و با فرایند ساخت ۱۲ نانومتری TSMC تولید می‌شود. این تراشه ترکیب ۴ هسته‌ی ۲٫۳ گیگاهرتزی و ۴ هسته‌ی ۱٫۸۰ گیگاهرتزی Cortex A53 را به‌عنوان پردازنده‌ی مرکزی و ماژول ۶۸۰ مگاهرتزی IMG PowerVR GE8320 را به‌عنوان GPU به‌کار می‌گیرد.

تراشه‌ی Helio P35 از اتصال دیتا با حداکثر سرعت دانلود و آپلود ۳۰۰ و ۱۵۰ مگابیت‌برثانیه، اتصال Wi-Fi 5 و بلوتوث ۵٫۰ پشتیبانی می‌کند. در گوشی ال جی K51s، این تراشه را ۳ گیگابایت رم LPDDR4X به‌همراه ۶۴ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی نه‌چندان سریعِ eMMC 5.1 همراهی می‌کند. امکان ارتقاء حافظه‌ی ذخیره‌سازی از طریق درگاه مستقل microSD وجود دارد؛ اما رم ۳ گیگابایت حتی برای دستگاه‌های اقتصادی مانند K51s نیز کافی نیست.

در کمال تعجب از حافظه‌ی ۶۴ گیگابایتی K51s بالغ‌بر ۱۶ گیگابایت در اختیار System قرار دارد.

عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی ال جی K51S دربرابر رقبا
مدل‌ها / عملکرد نرخ خواندن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ خواندن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
ال جی K51S ۲۷۲٫۱۳ ۱۵۷٫۷۷ ۵۶٫۶۶ ۱۹٫۰۶
پوکو ام ۳ ۴۹۷٫۳۲ ۱۷۶٫۴۶ ۱۳۱٫۴۳ ۸۶٫۳۴
هواوی Y7a ۳۰۶٫۸۶ ۱۸۵٫۹۱ ۵۰٫۴۳ ۶۰٫۶۱
گلکسی A12 ۲۶۶٫۸۵ ۲۰۹٫۴۶ ۶۶٫۱۹ ۳۹٫۳۶
گلکسی A11 ۲۹۲٫۵۹ ۱۱۵٫۵۴ ۷۳٫۱۴ ۶۶٫۷۳
گلکسی A21s ۳۱۴٫۵۸ ۲۱۸٫۷۹ ۱۰۹٫۵۴ ۸۱٫۴
ردمی نوت ۹ اس ۴۸۶٫۶۳ ۱۷۵٫۳۹ ۱۲۷٫۱۵ ۱۱۳٫۶
ردمی نوت ۹ ۳۰۳٫۹۳ ۲۴۰٫۸۱ ۶۳٫۵۹ ۱۳۴٫۴۱
ردمی نوت ۸ ۳۰۲٫۴۷ ۲۳۷٫۸۱ ۵۹٫۷۳ ۱۱۴٫۲۳

* زومیت تمامی نتایج جدول بالا را با ابزاری مخصوص به‌دست آورده است.

متأسفانه ال جی K51S عملکرد بسیار ضعیفی را به‌نمایش می‌گذارد و در اغلب سناریوها از رقابت با محصولات هم‌قیمت بازمی‌ماند؛ به‌عنوان مثال، محصول ارزان‌قیمت‌ترِ ردمی نوت ۹ حدود ۱۲۵ درصد در کاربری‌های روزمره و ۱۹۰ درصد در پردازش‌های گرافیکی، بهتر از دستگاه اقتصادی ال جی عمل می‌کند. ضعف سخت‌افزاری K51S در کاربری‌های روزمره نیز نمایان است؛ لگ‌ها و کُندی‌های گاه‌وبی‌گاه در جابه‌جایی بین منوها و مکث در اجرای فرامین از جمله‌ی این ضعف‌ها در دنیای واقعی هستند.

عملکرد ال جی K51S دربرابر رقبا
نام و کارایی بنچمارک / محصول AnTutu 8 PCMark Speedometer 2.0 3DMark GeekBench 5 GFXBench
عملکرد کلی مرورگر پردازنده‌ی مرکزی و گرافیکی پردازنده‌ی گرافیکی پردازنده‌ی مرکزی شبیه‌ساز بازی (نرخ فریم)
Sling Shot Extreme
OpenGL/Metal

Wild Life
Vulkan/Metal

Single Core
Multi Core
Aztec Ruins
Onscreen/1440p
Car Chase
Onscreen/1080p
1440p 1440p OpenGL Vulkan Metal OpenGL Metal
ال جی K51s ۱۰۲۷۵۲ ۳۹۶۱ ۱۴٫۶ ۴۸۶ Failed ۱۴۹
۵۴۹
۴٫۷
۱٫۵
۳٫۸
۱٫۲
۴٫۵
۳٫۱
ال جی K41S ۸۶۷۲۷ ۳۸۷۸ ۱۳٫۱ ۲۹۳ Failed ۱۳۹
۴۸۶
۴٫۱
۱٫۴
Failed ۳٫۷
۲٫۸
پوکو M3 ۱۸۰۷۶۰ ۶۰۲۳ ۲۸٫۵ ۱۱۹۶ ۳۶۷ ۳۱۷
۱۴۰۶
۴٫۵
۲٫۹
۴٫۴
۲٫۸
۶٫۴
۷٫۲
گلکسی A12 ۱۱۳۹۲۶ ۵۰۳۰ ۱۳٫۹ ۳۳۸ Failed ۱۶۸
۹۷۶
۴٫۷
۱٫۵
۳٫۸
۱٫۲
۵٫۱
۳٫۳
گلکسی A11 ۹۰۹۸۹ ۴۷۲۰ ۴۹۰ ۱۲۷
۴۸۸
۶٫۶
۳٫۴
گلکسی A21s ۱۲۹۵۶۱ ۵۵۲۹ ۱۵ ۹۱۴ ۱۵۳
۱۰۴۰
۱۰
۵٫۹
ردمی نوت ۹ اس ۲۵۳۶۳۲ ۷۸۹۹ ۲۶۳۳ ۵۶۹
۱۶۹۱
۱۶
۱۸
۱۶
۱۸
ردمی نوت ۹ ۱۸۶۶۶۲ ۸۶۹۳ ۲۹٫۹ ۱۴۰۳ ۳۴۴
۱۱۶۵
۸٫۶
۹٫۷
ردمی نوت ۸ ۱۶۵۶۱۹ ۶۷۱۹ ۱۱۲۴ ۳۱۳
۱۳۸۹
Failed ۶٫۲
۷٫۰

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

ال جی K51s برای تأمین انرژی موردنیازش به باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی از نوع لیتیوم-پلیمر اتکا دارد و به‌صورت پیش‌فرض به‌همراه شارژر ۱۰ واتی به‌فروش می‌رسد. ال‌جی می‌گوید میان‌رده‌ی اقتصادی‌اش با این باتری برای تماشای فیلم، انجام بازی یا عکاسی «به‌مدت طولانی» کافی خواهد بود؛ اما در دنیای واقعی شارژدهی گوشی اقتصادی ال جی چقدر است؟

شارژدهی باتری ال جی K51S دربرابر رقبا
محصول ٫ آزمایش نمایشگر باتری ویدئو PCMark
Work 2.0
ابعاد و رزولوشن میلی‌آمپرساعت دقیقه:ساعت دقیقه:ساعت
ال جی K51S ۶٫۵۵ اینچ
۱۶۰۰ × ۷۲۰ پیکسل
۴۰۰۰ ۱۱:۳۷ ۹:۲۶
ال جی K41S ۶٫۵۵ اینچ
۱۶۰۰ × ۷۲۰ پیکسل
۴۰۰۰ ۱۲:۳۵ ۱۰:۱۵
پوکو ام ۳ ۶٫۵۳ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۶۰۰۰ ۱۶:۰۷ ۱۱:۲۴
هواوی Y7a ۶٫۶۷ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۰۰ ۱۲:۲۸ ۱۰:۳۳
گلکسی A12 ۶٫۵ اینچ
۱۵۶۰ در ۷۲۰ پیکسل
۵۰۰۰ ۱۶:۴۸ ۱۰:۵۹
گلکسی A11 ۶٫۴ اینچ
۱۵۶۰ در ۷۲۰ پیکسل
۴۰۰۰ ۱۵:۲۷ ۱۱:۴۸
گلکسی A21s ۶٫۵ اینچ
۱۶۰۰ در ۷۲۰ پیکسل
۵۰۰۰ ۱۸:۴۶ ۱۶:۲۹
ردمی نوت ۹ اس ۶٫۶۷ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۲۰ ۱۵:۴۲ ۱۱:۵۳
ردمی نوت ۹ ۶٫۵۳ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۲۰ ۱۶:۳۵ ۸:۴۱
ردمی نوت ۸ ۶٫۳ اینچ
۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰ ۱۶:۲۳ ۱۱:۰۲

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

بررسی‌‌های زومیت نشان می‌دهد که با روشنایی ۲۰۰ نیت (اسلایدر روشنایی روی ۹۰ درصد)، ال جی کی ۵۱ اس می‌تواند بیش از ۱۱ ساعت همراه کاربر باشد؛ بنابراین چنانچه مدت‌زمان روشن‌ماندن نمایشگر برای شما روزانه ۵ ساعت باشد، احتمالا دستگاه اقتصادی ال جی می‌تواند تا دو روز دوام آورد.


دوربین ال جی K51S

ال‌جی K51S مثل مدل‌های ارزان‌تر و گران‌تر یعنی K41S و K61، چهار دوربین برای عکاسی در سناریوهای مختلف دارد. این مورد یکی از برتری‌های K51S در مقایسه با رقبای هم قیمتش به‌حساب می‌آید؛ البته تعداد دوربین‌ها به‌تنهایی اهمیت زیادی ندارد و باید دید که عملکرد و کیفیت عکس‌های ثبت‌شده با آن‌ها به چه شکل است.

ال‌جی برای دوربین اصلی و دوربین اولتراواید K51S، بخشی به نام AI CAM یا «عکاسی به کمک هوش مصنوعی» را در نظر گرفته است. در این حالت، دوربین گوشی با شناسایی سوژه، تنظیمات عکاسی را تغییر می‌دهد تا تصویر بهتری ثبت شود. طبق ادعای ال‌جی، هوش مصنوعی دوربین K51S می‌تواند حیوانات خانگی، غذاها، گل‌ها، طلوع و غروب خورشید، مناظر و شهرها را تشخیص دهد.

نمونه عکس دوربین ال جی K51S - مقایسه عکاسی با حالت AI CAM

دوربین اصلی K51S حسگری با دقت ۳۲ مگاپیکسل دارد و به فناوری Quad-Cell مجهز شده است؛ بدین‌مفهوم که هر چهار پیکسل مجاور را برای بهبود حساسیت نور با هم ترکیب می‌کند و عکسی ۸ مگاپیکسلی تحویل می‌دهد؛ البته اگر به‌دنبال رزولوشن بیشتر باشید، می‌توانید قید این فناوری را بزنید و عکس‌هایی با خروجی ۳۲ مگاپیکسلی هم ثبت کنید.

بررسی ال جی K51S - اپلیکیشن دوربین

از دیگر امکانات دوربین اصلی K51S می‌توانیم به سیستم فوکوس خودکار تشخیص فازی و حالت‌های مختلف عکاسی مختلف مثل HDR اشاره کنیم؛ البته فقدان حالت «عکاسی در شب» باعث می‌شود که نتوانید نوردهی زیادی هنگام عکاسی در شب داشته باشید.

گالری نمونه عکس‌های ثبت‌شده با دوربین اصلی K51S

تصاویر ثبت‌شده با دوربین اصلی K51S، شرایطی کم‌وبیش مشابه با دوربین K41S دارد؛ عکس‌هایی که در روز یا شرایط نوری مناسب گرفته شده باشد، کیفیت بالا و جزئیات زیادی دارند؛ بنابراین می‌توانید برای ثبت لحظات مهم زندگی خود روی آن حساب کنید؛ اما در شب شرایط تغییر زیادی می‌کند. کیفیت عکس‌ها به‌شدت افت می‌کند و تصاویر ثبت‌شده، نویز زیادی دارند. نبود حالت Night Mode هم باعث می‌شود که نتوانید نوردهی بیشتری کرده و تصاویر باکیفیت‌تری ثبت کنید.

نمونه عکس دوربین ال جی K51S - مقایسه عکاسی با زوم دیجیتال

دوربین دوم یا اولتراواید K51S تفاوتی با K41S ندارد. این دوربین هم حسگری ۵ مگاپیکسلی دارد که با لنزی با نسبت کانونی f/2.2 و امکان عکاسی ۱۱۵ درجه‌ای همراهی می‌شود. تمام تنظیمات و حالت‌های عکاسی دوربین اصلی، برای دوربین اولتراواید هم وجود دارند.

گالری نمونه عکس‌های ثبت‌شده با دوربین اولتراواید K51S

عکس‌های ثبت‌شده با دوربین اولتراواید در روز یا شرایطی که نور کافی در محیط باشد، کیفیت کم‌وبیش رضایت‌بخشی دارند؛ البته باید با جزئیات کم و اعوجاج در گوشه‌های تصویر کنار بیایید. در شب عملکرد دوربین اولتراواید به‌قدری افت می‌کنم که احتمالا از عکس گرفتن با آن پشیمان شوید.

دوربین سوم برای عکاسی ماکرو استفاده می‌شود. این دوربین حسگری با دقت ۲ مگاپیکسل و لنزی با نسبت کانونی f/2.4 دارد. در نظر داشته باشید که برای استفاده از دوربین ماکرو، باید وارد بخش تنظیمات اپلیکیشن دوربین شوید و سپس گزینه‌ی Macro را انتخاب کنید. طبق توصیه‌ی شرکت سازنده، برای رسیدن به بهترین نتیجه را از عکاسی مایکرو، باید لنز دوربین حدودا چهار سانتی‌متر از سوژه موردنظرتان فاصله داشته باشد.

گالری نمونه عکس‌های ثبت‌شده با دوربین ماکرو K51S

چهارمین و آخرین دوربین به‌خودی‌خود کاربردی ندارد و برای تشخیص عمق هنگامی عکاسی پرتره استفاده می‌شود. این دوربین هم مثل دوربین ماکرو، حسگری ۲ مگاپیکسلی با لنزی با دیافراگم f/2.4 دارد. برای عکاسی پرتره، صرفا باید در اپلیکیشن دوربین، به سمت چپ بروید تا وارد بخش Portrait شوید. یکی از امکانات جالب این نوع عکاسی، امکان تغییر میزان مات بودن پس‌زمینه است که به‌سادگی و با حرکت نواری در اپلیکیشن دوربین انجام می‌شود.

گالری نمونه عکس‌های ثبت‌شده با دوربین سلفی و پرتره K51S

به دوربین سلفی K51S می‌رسیم. این دوربین، حسگری ۱۳ مگاپیکسلی دارد و علاوه‌بر ثبت تصاویر سلفی، می‌توانید با وضوح Full HD و نرخ ۶۰ فریم‌بر‌ثانیه فیلم‌برداری کند. بارزترین ویژگی دوربین سلفی K51S امکان ثبت عکس با فرمان‌های حرکتی و صوتی است؛ بدین‌صورت که با بالا آوردن دست و مشت کردن آن، تایمر عکاسی سلفی فعال می‌شود.

بررسی ال جی K51S - دوربین سلفی

همچنین می‌توانید از فرمان‌های صوتی مثل ‌ال‌جی، Cheese و کیمچی (نوعی غذای سنتی کره‌ای) برای فعال کردن شاتر دوربین استفاده کنید.

نمونه عکس دوربین ال جی K51S - مقایسه عکاسی سلفی با حالت پرتره

برای فیلم‌برداری با ال‌جی K51S، می‌توانید از هر دو دوربین اصلی و اولتراواید استفاده کنید؛ البته پیش از شروع فیلم‌برداری باید تصمیم بگیرید که با کدام دوربین فیلم‌برداری کنید؛ چراکه امکان سوییچ کردن بین این دو دوربین در حین فیلم‌برداری وجود ندارد. هر دو دوربین می‌توانند با حداکثر رزولوشن Full HD و نرخ ۳۰ فریم‌بر‌ثانیه فیلم‌برداری کنند. حتی اگر رزولوشن را روی HD قرار دهید، بازهم خبری از فیلم‌برداری با نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه نیست.


جمع‌بندی

بررسی‌های مرتبط:

ال جی K51S جزو گوشی‌هایی است که به‌سختی می‌توانیم آن را پیشنهاد دهیم. با قیمتی حتی کمتر از K51S، گوشی‌هایی از شیائومی، پوکو و حتی نوکیا در بازار وجود دارند که نمایشگر بهتر و عملکرد سریع‌تری را ارائه می‌دهند. به‌علاوه با توجه به اینکه ال‌جی مدتی پیش از بازار گوشی‌های هوشمند خداحافظی کرد، می‌توانیم با اطمینان بگوییم که حداقل برای K51S، هیچ‌گونه به‌روزرسانی نرم‌افزاری منتشر نخواهد شد.

اگر به نیمه‌پر لیوان نگاه کنیم، ال‌جی K51S یکی از معدود گوشی‌هایی در بازه‌ی قیمتی خود با چهار دوربین برای عکاسی در حالت‌های مختلف است؛ هرچند که به‌جز دوربین اصلی، سایر دوربین‌ها عملکرد رضایت‌بخشی ندارند. به‌علاوه، K51S گوشی خوش‌ساختی به‌حساب می‌آید و بدنه‌ای مقاوم دارد که به‌راحتی آسیب نمی‌بیند. درنهایت هم باید به فناوری DTS-X 3D Surround Sound اشاره کنیم که کیفیت صدای K51S حین استفاده از هدفون چند پله ارتقا می‌دهد.

بررسی ال جی K51S - عکس هنری از پشت گوشی دوربین حسگر اثر انگشت

خریدن یا نخریدن ال‌جی K51S کاملا به سلیقه و نیازتان برمی‌گردد. اگر اصلی‌ترین استفاده‌تان از گوشی موبایل، گوش دادن به موسیقی است، در این بازه‌ی قیمتی به‌دنبال محصولی خوش‌ساخت می‌گردید و اهمیتی به فقدان پشتیبانی نرم‌افزاری نمی‌دهید یا خودتان را جزو طرفداران ال‌جی می‌دانید، مدل K51S انتخاب خیلی خوبی برایتان خواهد بود؛ اما در غیر این صورت بهتر است که نگاهی جدی به گوشی‌هایی مثل پوکو M3 یا شیائومی ردمی نوت ۹ بیاندازید.

نکات مثبت

  • بدنه خوش‌ساخت و مقاوم با گواهی نظامی
  • کیفیت صدای عالی با هدفون
  •  عملکرد خوب دوربین اصلی در طول روز

نکات منفی

  • عملکرد ضعیف هر چهار دوربین در شب
  • رزولوشن پایین نمایشگر در مقایسه با رقبا
  • عملکرد ضعیف تراشه و کند بودن رابط کاربری
  • اشغال بودن بخش زیادی از حافظه داخلی توسط سیستم عامل
منبع : www.zoomit.ir