بررسی گلکسی A73 سامسونگ [با بررسی ویدیویی]

بررسی گلکسی A73 سامسونگ [با بررسی ویدیویی]

سال گذشته گلکسی A72 کاملاً زیر سایه‌ی گلکسی A52 قرار داشت؛ چراکه غیر از دوربین تله‌فوتو و ۵۰۰ میلی‌آمپرساعت ظرفیت بیشتر باتری، ویژگی چشم‌گیر دیگری را ارائه نمی‌داد تا اختلاف قیمتی چند میلیون‌ تومانی‌اش با A52 را توجیه کند؛ اما امسال کره‌ای‌ها استراتژی متفاوتی را با گلکسی A73 و گلکسی A53‌ در پیش گرفته و تفاوت میان دو گوشی را پررنگ‌تر کرده‌اند.

گلکسی A73 عنوان «نخستین گوشی میان‌رده‌ی سامسونگ با دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی» را یدک می‌کشد و از تراشه‌ی به‌مراتب کارآمدتری درمقایسه‌با گلکسی A53 قدرت می‌گیرد؛ اما برچسب قیمتی ۱۴ تا ۱۵ میلیون‌تومانی، این گوشی هوشمند را مقابل رقبای خطرناک‌تری همچون گلکسی S21 FE، شیائومی 11T پرو و وان‌پلاس 9R قرار می‌دهد؛ در ادامه با بررسی گلکسی A73 همراه زومیت باشید.

بررسی ویدیویی گلکسی A73

تماشا در یوتیوب


طراحی و کیفیت ساخت گلکسی A73

درحالی‌که برخی رقبا بدنه‌ای شیشه‌ای دارند، گلکسی A73 مانند گذشته از ساختار کاملاً پلاستیکی استفاده می‌کند؛ اما حداقل از نظر کیفیت ساخت و طراحی، دست‌کمی از رقبای هم‌قیمت خود ندارد؛ قطعات، بسیار محکم کنار هم جای گرفته‌اند و حتی پوشش Gorilla Glass 5 صفحه‌نمایش بدون هرگونه نوار پلاستیکی در اطرافش، به‌طور مستقیم روی فریم سوار شده است؛ موردی که عموماً در دستگاه‌های گران‌قیمت شاهد هستیم.

کار با گلکسی A73 سامسونگ

میان‌رده‌ی توانمند سامسونگ ۰٫۸ میلی‌متر باریک‌تر و ۲۲ گرم سبک‌تر از نسل گذشته است (۱۸۱ گرم دربرابر ۲۰۳ گرم)؛ اگرچه با گوشی نسبتاً بزرگ ۶٫۷ اینچی طرف هستیم، در همان ابتدای کار که گلکسی A73 را به دست می‌گیرید، سبکی بدنه‌، نظرتان را به خود جلب خواهد کرد. گوشی حس خوبی به کاربر انتقال می‌دهد؛ اما برای دسترسی به کلیدها، نوار اعلانات یا حسگر اثرانگشت باید آن را مدام در دستتان جابه‌جا کنید.

ماژول دوربین گلکسی A73 سامسونگ

ظاهر گلکسی A73 شباهت بسیار زیادی به گلکسی A53 دارد؛ همان برآمدگی مستطیلی یکپارچه با پنل پشتی، همان فریم پلاستیکی براق و تخت، همان بدنه‌ی مات؛ انگار که گلکسی A53 را از دو طرف کشیده و ۰٫۲ اینچ بزرگ‌ترش کرده باشند. برآمدگی دوربین باعث لق‌خوردن ای ۷۳ روی سطح میز می‌شود؛ اما نه به‌شدتی که از برخی گوشی‌های پرچم‌دار با دوربین‌های غول‌پیکر سراغ داریم.

گلکسی ای ۷۳ در رنگ‌های خاکستری، سبز و سفید به‌فروش می‌رسد؛ ما مدل خاکستری گوشی را بررسی کردیم و تقریباً بر سر جذابیت و زیبایی این مدل اتفاق‌نظر داشتیم. گلکسی ای ۷۳ آثار انگشت را چندان به خود نمی‌گیرد؛ اما چربی دست روی بدنه‌ی آن برجای می‌ماند.

صفحه نمایش گلکسی A73 سامسونگ

حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر قرار دارد و عملکرد دقیق و نسبتاً سریعی ارائه می‌دهد؛ اما محل حسگر کمی پایین‌تر از جایی است که بدان عادت داریم؛ به‌طوری که برای باز کردن قفل گوشی، باید دستتان را دور بدنه جابه‌جا کنید. کلیدهای فیزیکی گلکسی ای ۷۳ پلاستیکی هستند و بازخورد خوشایند دستگاه‌های پرچم‌دار را ندارند. لازم به اشاره‌کردن نیست که کره‌ای‌ها جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون را نیز از گوشی میان‌رده گلکسی A73‌ حذف کرده‌اند.

حاشیه پایین گلکسی A73 سامسونگ

گلکسی A73 همانند نسل قبل گواهی IP67 را از مؤسسه‌ی IEC دریافت کرده است؛ بدین‌مفهوم که حداقل روی کاغذ، گوشی می‌تواند تا ۳۰ دقیقه، فشار آب در عمق یک متری را تحمل کند. توجه داشته باشید که رقیب هم‌قیمتی همچون گلکسی S21 FE از گواهی IP68 بهره می‌برد.

صفحه‌نمایش و اسپیکر گلکسی A73

اگر ارتقای نرخ نوسازی از ۹۰ به ۱۲۰ هرتز را کنار بگذاریم، صفحه‌نمایش گلکسی A73 در مقایسه‌ با نسل گذشته، بهبود خاصی تجربه نمی‌کند؛ با همان پنل ۶٫۷ اینچی OLED با رزولوشن ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل و نسبت تصویر ۲۰:۹ طرف هستیم که با تراکم بسیار خوبِ ۳۹۳ پیکسل‌براینچی‌اش، تفکیک پیکسل‌ها از هم با چشمان غیرمسلح را دشوار می‌سازد. از سویی دیگر، حاشیه‌های اطرف نمایشگر ای ۷۳ نیز باریک‌تر از قبل هستند.

اندروید ۱۲ روی گلکسی A73 سامسونگ

صفحه‌نمایش گلکسی A73 از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز پشتیبانی می‌کند؛ اما مطابق‌انتظار از نرخ متغیر خبری نیست. دستگاه در تمامی شرایط نرخ نوسازی را به‌صورت ثابت روی ۱۲۰ هرتز نگه می‌دارد و صرفاً در اپ‌هایی که از چنین نرخی پشتیبانی نمی‌کنند؛ نظیر اپلیکیشن دوربین یا بازی Genshin Impact، تنظیمات نرخ نوسازی را به ۶۰ هرتز برمی‌گرداند. در هر صورت نرخ نوسازی بالای نمایشگر، با روان‌تر کردن انیمیشن‌های رابط کاربری و وب‌گردی، استفاده از گلکسی ای ۷۳ را به تجربه‌ای جذاب بدل می‌سازد.

اندازه‌گیری‌های زومیت نشان می‌دهد که گلکسی A73 در حالت دستی و خودکار به‌ترتیب به ۵۵۲ و ۱۰۹۳ نیت می‌رسد؛ بدین‌ترتیب گوشی میان‌رده‌ی سامسونگ در حالت خودکار می‌تواند خوانایی بسیار خوبی را زیر نور آفتاب برایتان به‌ارمغان آورد. از سوی دیگر، ماهیت OLED به گلکسی ای ۷۳ اجازه‌ی تولید مشکی بسیار عمیق و کنتراست فوق‌العاده بالا را نیز می‌دهد.

عملکرد نمایشگر گلکسی A73 5G دربرابر رقبا
محصول ٫ پارامترها حداقل روشنایی حداکثر روشنایی دستی حداکثر روشنایی خودکار نسبت کنتراست Native خطای رنگ میانگین
سفید مشکی سفید مشکی سفید حالت پیش‌فرض دقیق‌ترین حالت
گلکسی A73 5G ۲٫۰ ۰ ۵۵۲ ۰ ۱۰۹۳ ۳٫۶ (Vivid) ۱٫۴ (Natural)
گلکسی A53 ۲٫۴۴ ۰ ۶۴۰٫۵ ۰ ۱۲۹۰ ۳٫۳ ۱٫۹ (Natural)
گلکسی A52s 5G ۲٫۳ ۰ ۶۰۷٫۵ ۰ ۱۳۰۵ ۴٫۸ ۳٫۱ (Natural)
شیائومی ۱۱ لایت 5G NE ۲٫۶ ۰ ۶۶۹٫۵ ۰ ۹۰۵ ۳٫۷ ۱٫۲ (Original)
گلکسی S21 FE ۲٫۳ ۰ ۵۸۱٫۵ ۰ ۱۱۱۷٫۵ ۳٫۸ (Vivid) ۲٫۳ (Natural)
شیائومی ۱۱ تی پرو ۲٫۳ ۰ ۶۳۷ ۰ ۸۰۵ (۴٫۳) Vivid (۱٫۱) Standard
گلکسی S20 FE ۲٫۲ ۰ ۶۰۸ ۰ ۱۲۷۰ ۴٫۶ (Vivid) ۲٫۲ (Natural)
می ۱۱ آی ۱٫۵ ۰ ۵۶۳ ۰ ۸۳۰ ۳٫۶ (Auto) ۱ (Original Color)

تمامی نتایج به‌دست‌آمده حاصل از آزمایش‌های زومیت در شرایط یکسان آزمایشگاهی است.

گلکسی A73 در زمینه‌ی نمایش رنگ‌ها نیز عملکرد بسیار خوبی دارد؛ بررسی‌های زومیت نشان می‌دهد که این گوشی میان‌رده در پروفایل‌های رنگی Natural و Vivid به‌ترتیب فضاهای رنگی sRGB و DCI P3 را به‌صورت کامل پوشش می‌دهد. رنگ‌ها در پروفایل Natural بسیار دقیق و خنثی و در پروفایل دیگر، نسبتاً دقیق و متمایل به سردی تولید می‌شوند.

میان‌رده‌ی جدید سامسونگ به‌طور رسمی گواهی پخش ویدئوهای HDR را ندارد و این ویدئوها را به SDR تبدیل و پخش می‌کند؛ اما بررسی‌های زومیت نشان می‌دهد که گلکسی A73 به پخش ویدئوهای HDR یوتیوب واکنش نشان داده و روشنایی صفحه‌نمایش را به‌تناسب دیتای خود ویدئو، تغییر می‌دهد؛ البته روشنایی به عددی فراتر از حدود ۱۱۰۰ نیت به‌دست‌آمده در تست‌های زومیت نمی‌رسد.

پخش فیلم با گلکسی A73 سامسونگ

گلکسی A73 از اسپیکرهای استریو بهره می‌برد؛ یکی از کانال‌ها در پایین فریم قرار دارد؛ درحالی‌که اسپیکر مکالمه در لبه‌ی بالایی نمایشگر، نقش کانال دوم را ایفا می‌کند. شدت صدای دو کانال به‌اندازه‌ی دستگاه‌های پرچم‌دار متعادل نیست و می‌توان به‌سادگی متوجه شد که بخش عمده‌ای از حجم صدا را کانال پایین تولید می‌کند.

بررسی‌های ما نشان می‌دهد که گلکسی A73 فرکانس‌های پایین و میانی را به‌خوبی تولید می‌کند؛ بنابراین بخش عمده‌ای از ابزارهای موسیقی و صدای خواننده واضح به‌گوش می‌رسد؛ اما گاهی در فرکانس‌های بالا، صدا به هم می‌ریزد. گوشی بیس‌های کوبنده‌ای دارد و به‌لطف پشتیبانی از Dolby Atmos، امکان تولید صدای فراگیر را نیز دراختیار کاربر می‌گذارد.

نرم افزار و رابط کاربری گلکسی A73

گلکسی A73 درست‌ مانند خانواده‌ی گلکسی S22 و گلکسی A53 به‌صورت پیش‌فرض با سیستم‌عامل اندروید ۱۲ و رابط کاربری One UI 4.1 به‌فروش می‌رسد؛ بنابراین به‌لحاظ ظاهری تفاوت فاحشی نسبت به One UI 4 ندارد. پیش‌تر در بررسی One UI 4 ویژگی‌‌های این رابط کاربری را زیر ذره‌بین قرار داده‌ایم؛ اما خود One UI 4.1 نیز بهبودهایی جزئی نسبت به نسخه‌ی ۴٫۰ تجربه می‌کند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

قابلیت RAM Plus ابتدا با One UI 4.0 معرفی شد؛ قابلیتی که به کاربر اجازه می‌دهد تا ۴ گیگابایت از حافظه‌ی ذخیره‌سازی گوشی هوشمندش را به‌عنوان رم مازاد استفاده کند؛ اما با One UI 4.1 کاربر می‌تواند مقدار این رم مازاد را به‌دلخواه از بین ۲، ۴، ۶ یا ۸ گیگابایت انتخاب کند.

رابط کاربری گلکسی A73 سامسونگ

قابلیت Smart Calendar به اپلیکیشن تقویم سامسونگ اجازه می‌دهد تا با دسترسی به تاریخ‌ها و ساعت‌های ذکرشده در پیام‌های متنی، آن‌ها را به‌عنوان رویدادهایی در تقویم پیشنهاد دهد. کره‌ای‌ها می‌گویند Smart Calendar با پیام‌رسان پیش‌فرض گوشی و اپ‌هایی همچون لاین، واتساپ، وایبر و سیگنال سازگاری خواهد داشت؛ اما مشخص نیست که وضعیت درباره‌ی اپ‌هایی همچون مایکروسافت تیمز و تلگرام به چه ترتیب خواهد بود.

سامسونگ در One UI 4.1 قابلیتی موسوم به Smart Widgets ارائه می‌دهد که عملکرد مشابهی با Smart Stacks اپل دارد و به کاربر اجازه می‌دهد تا چندین ویجت را با هم ادغام کند و با سوایپ‌کردن، بین‌شان جابه‌جا شود. ویجت‌های هوشمند One UI در سه سایز دردسترس هستند.

One UI 4.1 به‌لطف تراشه‌ی توانمند Snapdragon 778G و البته بهینه‌سازی‌های نرم‌افزاری، عملکرد سریع و روانی روی گوشی گلکسی A73 دارد؛ به‌طوری‌که در کاربری‌های روزمره، به‌سختی می‌توان متوجه تفاوتی میان این گوشی میان‌رده با دستگاه‌های پرچم‌دار سامسونگ شد.

عملکرد، تجربه بازی و عمر باتری گلکسی A73

انتظار داشتیم تا سامسونگ در میان‌رده‌ی نسبتاً گران‌قیمتش از تراشه‌های پرچم‌دار چند سال پیش، نظیر Snapdragon 865 یا Snapdragon 870 استفاده کند؛ اما چنین نشد و کره‌ای‌ها گلکسی A73 را درست‌مانند گلکسی A52s به تراشه‌ی میان‌رده‌ی Snapdargon 778G مجهز کردند؛ تراشه‌ای که با لیتوگرافی ۶ نانومتری TSMC تولید می‌شود و از همین‌رو در مقایسه‌ با تراشه‌های پرچم‌دار اخیر سامسونگ و کوالکام عملکرد بهینه‌تر و کم‌حرارت‌تری ارائه می‌دهد.

بازی با گلکسی A73 سامسونگ

برخلاف Snapdragon 780G که از سه کلاستر بهره می‌برد، تراشه‌ی Snapdragon 778G از ترکیب چهار هسته‌ی ۲٫۴ گیگاهرتزی Cortex A78 و چهار هسته‌ی ۱٫۸ گیگاهرتزی Cortex A55 در قالب دو کلاسترِ پرقدرت و کم‌مصرف به‌عنوان CPU استفاده می‌کند و برای انجام پردازش‌های گرافیکی به ماژول Adreno 642L اتکا دارد.

Snapdragon 778G به‌لطف مودم X53 کوالکام از چند باند شبکه‌‌های 5G زیر ۶ گیگاهرتز و mmWave با سرعت دانلود بیشینه‌ی ۳٫۷ گیگابیت‌برثانیه پشتیبانی می‌کند؛ درحالی‌که به‌مدد ماژول FastConnect 6700 قابلیت اتصال به شبکه‌های Wi-Fi 6E و Bluetooth 5.2 را دراختیار کاربر می‌گذارد.

گلکسی A73 در نسخه‌های ۶ | ۱۲۸، ۸ | ۱۲۸ و ۸ | ۲۵۶ گیگابایتی به‌فروش می‌رسد و به‌نظر می‌رسد که می‌توان هر دو مدل ۸ گیگابایتی آن را در بازار ایران یافت. ما میان‌رده‌ی سامسونگ را در مدل ۲۵۶ گیگابایتی برای بررسی دراختیار داشتیم. توجه داشته باشید که چنانچه از سیمکارت دوم استفاده نکنید، امکان ارتقای فضای ذخیره‌سازی را ازطریق درگاه microSDXC خواهید داشت.

عملکرد حافظه‌ ذخیره‌سازی گلکسی A73 5G دربرابر رقبا
مدل‌ها ٫ عملکرد نرخ خواندن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ خواندن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
گلکسی A73 5G ۹۴۸٫۲۹ ۷۸۸٫۱۶ ۱۷۷٫۶۳ ۱۹۷٫۰
گلکسی A72 ۵۰۷٫۳۳ ۲۶۷٫۸۶ ۱۳۹٫۳۴ ۱۲۵٫۶۳
گلکسی S21 FE ۱۸۴۳٫۲۷ ۱۲۸۲٫۲ ۳۱۹٫۱۱ ۲۸۴٫۶۵
گلکسی A53 ۵۱۴٫۴۱ ۴۹۵٫۲۵ ۲۳۳٫۵۶ ۲۰۲٫۴۸
شیائومی ۱۱ لایت 5G NE ۹۰۹٫۳۲ ۷۵۹٫۱۷ ۲۰۲٫۹ ۲۰۰٫۲
گلکسی S20 FE ۱۵۷۲٫۹۵ ۶۷۴٫۷۷ ۱۹۹٫۴۴ ۲۳۶٫۳۲
شیائومی ۱۱ تی پرو ۱۹۰۲٫۷۵ ۷۷۰٫۲۹ ۲۳۰ ۲۰۹

*تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

حافظه‌ی ذخیره‌سازی گلکسی A73 درمقایسه‌با نسل گذشته پیشرفت چشم‌گیری تجربه می‌کند؛ به‌طوری که نرخ نوشتن ترتیبی آن سه‌برابر گلکسی A72 است. برتری فاحش گلکسی ای ۷۳ بر نسل گذشته، در بنچمارک‌های مربوط به تراشه نیز ادامه می‌یابد. میان‌رده‌ی جدید سامسونگ تا ۷۳ درصد سریع‌تر از قبل عمل می‌کند و تا ۹۴ درصد گرافیک قدرتمندتری دارد.

گلکسی A73 عملکرد یکسانی با گلکسی A52s به‌نمایش می‌گذارد و از گلکسی A53 نیز بهتر ظاهر می‌شود؛ اما برچسب قیمتی گوشی، ما را ناگزیر می‌کند تا به مقایسه‌ی آن با پرچم‌داران اقتصادی بازار بپردازیم؛ جایی‌که گلکسی A73 عرصه را به رقبا واگذار می‌کند؛ گوشی ارزان‌ترِ شیائومی 11T پرو تا ۲۲ درصد سرعت بیشتری دارد و با اختلافی ۹۴ درصدی، در پردازش‌های گرافیکی بهتر از میان‌رده‌ی سامسونگ ظاهر می‌شود.

عملکرد گلکسی A73 5G دربرابر رقبا
نام و کارایی بنچمارک / محصول PCMark Speedometer 2.0 GeekBench 5 GFXBench
عملکرد کلی مرورگر پردازنده‌ی گرافیکی پردازنده‌ی مرکزی شبیه‌ساز بازی (نرخ فریم)

Vulkan/Metal

Single Core
Multi Core
Aztec Ruins
Onscreen/1440p
Car Chase
Onscreen/1080p
OpenGL Vulkan Metal OpenGL Metal
گلکسی A73 5G
(۱۲۰ هرتز)
۱۲۳۸۴ ۵۵٫۳۵ ۲۴۱۹ ۷۸۲
۲۸۷۰
۲۰
۱۳
۲۰
۱۴
۲۹
۳۳
گلکسی A72 ۸۵۷۷ ۴۰٫۶ ۵۴۹
۱۶۵۷
۱۰
۶٫۹
۱۱
۷٫۱
۱۵
۱۷
گلکسی A52s 5G
(۱۲۰ هرتز)
۱۲۲۹۵ ۴۹٫۶ ۲۴۱۰ ۷۷۱
۲۷۹۳
۱۹
۱۳
۲۰
۱۴
۲۸
۳۳
گلکسی S21 FE
(۱۲۰ هرتز)
۱۴۰۳۰ ۴۳٫۴۸ ۵۷۱۸ ۱۰۷۰
۳۳۴۳
۴۲
۲۲
۴۳
۲۶
۵۵
۶۱
گلکسی A53
(۱۲۰ هرتز)
۱۱۶۵۰ ۲۵۴۴ ۷۴۸
۱۹۱۵
۱۴
۱۰
۱۴
۱۰
۱۹
۲۴
شیائومی ۱۱ لایت 5G NE
(۹۰ هرتز)
۱۰۱۶۶ ۲۳۰۷ ۷۹۰
۳۰۰۰
۲۰
۱۳
۲۰
۱۴
۲۹
۳۳
گلکسی S20 FE
(۱۲۰ هرتز)
۱۲۰۴۴ ۶۲٫۴ ۹۲۴
۲۷۵۱
۳۱
۲۲
۱۸
۲۰
۴۰
۴۷
شیائومی ۱۱ تی پرو
(۱۲۰ هرتز)
۱۳۳۳۶ ۷۴٫۵۲ ۴۵۵۴ ۸۱۵
۳۴۹۹
۴۲
۲۷
۴۵
۳۰
۵۹
۶۴

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

گذشته از بنچمارک‌های CPU و GPU-محور، گلکسی A73 در کاربری‌های روزمره نظیر وب‌گردی، استفاده از پیام‌رسان‌ها، گشت‌وگذار در شبکه‌های اجتماعی یا جابه‌جایی در بخش‌های مختلف رابط کاربری، عملکرد کم‌وبیش مشابهی با دستگاه‌های پرچم‌دار اقتصادی نظیر شیائومی 11T پرو و گلکسی S21 FE دارد و به‌اندازه‌ی آن‌ها نیز در استفاده‌های مداوم داغ نمی‌شود.

گلکسی A73 در تجربه‌ی بازی نیز بسیار راضی‌کننده ظاهر می‌شود؛ ما بازی محبوب Call of Duty و بازی بسیار سنگین Genshin Impact را روی میان‌رده‌ی سامسونگ اجرا کردیم. بازی Call of Duty با تنظیمات گرافیکی بالا، نرخ فریم پایدار ۶۰ فریم‌برثانیه را ارائه می‌دهد و در سوی دیگر میدان بازی جهان‌باز Genshin Impact در تنظیمات گرافیکی Medium به نرخ فریم بسیار پایدار ۵۲ فریم‌برثانیه دست می‌یابد که نتیجه‌ی فوق‌العاده‌ای به‌حساب می‌آید.

عملکرد گلکسی A73 5G در اجرای بازی موبایل
عنوان بازی موبایل تنظیمات گرافیکی بازی نرخ فریم
Genshin Impact Medium ۵۲ فریم‌برثانیه
Call of Duty Mobile High ۶۰ فریم‌برثانیه

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

زومیت برای به‌دست‌آوردن نرخ‌های فریم جدول بالا، از نرم‌افزار شرکت GameBench استفاده کرده است.

ما بازی Genshin Impact را به‌طور هم‌زمان روی گوشی Galaxy S21 FE نیز اجرا کردیم؛ این گوشی توانست به نرخ فریم میانگین ۵۵ فریم‌برثانیه دست یابد که بالاتر از نتیجه‌ی ۵۲ فریم‌برثانیه‌ای گلکسی A73 است؛ اما چنانچه به نمودار زیر توجه کنید، متوجه خواهید شد که پرچم‌دار اقتصادی سامسونگ به‌اندازه‌ی گلکسی ای ۷۳ پایدار نیست، این دستگاه در طول بازی نیز به‌شدت داغ می‌شد.

نمودار عملکرد گلکسی A73 حین اجرای بازی Genshin Impact

گذشته از برتری گلکسی A73 بر گلکسی S21 FE باید خاطرنشان کنیم که اس ۲۱ اف‌ای از تراشه‌ی بسیار ناپایدار و غیربهینه‌ی Exynos 2100 استفاده می‌کند. شما می‌توانید با گلکسی S20 FE 5G به نتایج بهتری دست یابید؛ چراکه این گوشی از تراشه‌ی Snapdragon 865 استفاده می‌کند که هم قدرت بیشتری نسبت به Snapdragon 778G دارد و هم به‌مراتب پایدارتر از Exynos 2100‌ است.

گلکسی A73 مانند نسل گذشته برای تأمین انرژی موردنیاز خود بر باتری حجیم ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی اتکا دارد و از شارژ سیمی ۲۵ واتی نیز پشتیبانی می‌کند؛ اما دیگر درون جعبه‌ی گوشی از شارژر خبری نیست و باید آن را به‌صورت جداگانه تهیه کنید؛ درحالی‌که رقیب قدرتمندی همچون شیائومی 11T پرو به‌صورت پیش‌فرض با شارژر فوق‌العاده پرتوان ۱۲۰ واتی به‌فروش می‌رسد.

زومیت گردی روی گلکسی A73 سامسونگ

سامسونگ می‌گوید گلکسی A73 با یک‌بار شارژ می‌تواند تا ۲ روز کاربر را همراهی کند؛ اما این ادعا تا چه اندازه با واقعیت هم‌خوانی دارد؟ برای پی‌بردن به حقیقت ماجرا، طبق روال بررسی‌های زومیت، روشنایی را روی ۲۰۰ نیت (کمی بیش از ۵۰ درصد) و نرخ نوسازی را روی بهترین حالت (۱۲۰ هرتز) قرار دادیم و کلیه‌ی اتصالات بی‌سیم را به‌همراه خروجی صدای اسپیکرها قطع کردیم.

عملکرد باتری گلکسی A73 5G دربرابر رقبا
محصول ٫ آزمایش نمایشگر باتری زمان لازم برای شارژ پخش ویدئو PCMark
ابعاد و رزولوشن میلی‌آمپرساعت دقیقه:ساعت دقیقه:ساعت دقیقه:ساعت
گلکسی A73 5G
(۱۲۰ هرتز)
۶٫۷ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۰۰ ۱۸:۲۹ ۱۰:۳۳
گلکسی A73 5G
(۶۰ هرتز)
۶٫۷ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۰۰ ۱۳:۳۹
گلکسی A72
(۹۰ هرتز)
۶٫۶۷ اینچ
۲۴۰۰×۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۰۰ ۱۶:۳۵ ۱۳:۰۵
گلکسی A53
(۱۲۰ هرتز)
۶٫۵ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۰۰ ۱۸:۲۷ ۱۲:۱۳
گلکسی A52s 5G
(۱۲۰ هرتز)
۶٫۵ اینچ
۲۴۰۰×۱۰۸۰ پیکسل
۴۵۰۰ ۱:۲۸ ۱۸:۱۰ ۱۰:۱۳
گلکسی S21 FE
(۱۲۰ هرتز)
۶٫۴ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۵۰۰ ۱:۱۵
با شارژر ۲۵ وات
۱۶:۳۶ ۸:۵۸
گلکسی S20 FE
(۱۲۰ هرتز)
۶٫۵ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۵۰۰ ۱۴:۴۱ ۸:۳۰
شیائومی ۱۱ تی پرو
(۱۲۰ هرتز)
۶٫۶۷ اینچ
۲۴۰۰×۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۰۰ ۰۰:۱۸
با شارژر ۱۲۰ واتی
۱۸:۱۰ ۹:۵۸

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

در آزمون باتری PCMark که شارژدهی دستگاه حین استفاده‌های روزمره همچون وب‌گردی و گشت‌وگذار در شبکه‌های اجتماعی را اندازه می‌گیرد، گلکسی A73 توانست ۱۰ ساعت و ۳۳ دقیقه دوام آورد که نتیجه‌ی بسیار خوبی به‌شمار می‌آید؛ اما ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه کمتر از نتیجه‌ی به‌دست‌آمده برای گلکسی A72‌ است. با تغییر نرخ نوسازی به ۶۰ هرتز، به مدت‌زمان ۱۳:۳۹ دقیقه رسیدیم؛ بنابراین چنانچه از شارژدهی گلکسی ای ۷۳ رضایت ندارید، با نرخ نوسازی ۶۰ هرتز می‌توانید عمر باتری را ۳۰ درصد بهبود دهید.

دوربین گلکسی A73

گلکسی A73 نخستین میان‌رده‌‌ی سامسونگ با دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی به‌شمار می‌آید؛ همین جمله می‌تواند انتظارات شما از این گوشی را افزایش دهد؛ البته باید توجه داشته باشید که حسگر ۱۰۸ مگاپیکسلی گلکسی ای ۷۳ با ماژول به‌کاررفته در گوشی‌های گلکسی اس ۲۱ اولترا و گلکسی اس ۲۲ اولترا یکی نیست و ۳۶ درصد کوچک‌تر از آن است. متأسفانه در میان‌رده‌ی جدید سامسونگ از دوربین تله‌فوتو خبری نیست و کره‌ای‌ها در عوض از عمق‌سنج ۵ مگاپیکسلی استفاده کرده‌اند؛ در ادامه با دوربین‌های گلکسی A73 بیشتر آشنا می‌شویم.

عکاسی با گلکسی A73 سامسونگ

دوربین اصلی گلکسی A73 از حسگر HM6 ساخت سامسونگ بهره می‌برد؛ حسگر ۱۰۸ مگاپیکسلی با ابعاد 1/1.67 اینچ و پیکسل‌هایی به‌ضلع ۰٫۶۴ میکرومتر که براثر استفاده از فیلتر رنگی NonaCell، هر ۹ پیکسل مجاور را با یک رنگ ثبت می‌کند تا بدین‌ترتیب پیکسل بزرگ‌تر ۱٫۹۲ میکرومتری، با جذب نور بیشتر، به گرفتن عکس‌های روشن‌تر در محیط‌های کم‌نور کمک کند. دوربین اصلی از فوکوس خودکار تشخیص فاز بهره می‌برد و در پسِ لنزی با دیافراگم f/1.8 و لرزش‌گیر اپتیکال تصویر (OIS) قرار دارد.

دوربین اولتراواید گلکسی ای ۷۳ از حسگر ۱۲ مگاپیکسلی IMX258 ساخت سونی با ابعاد 1/3.06 اینچ و پیکسل‌های ۱٫۱۲ میکرومتری بهره می‌برد و در پس لنزی با دیافراگم f/2.2 و میدان دید ۱۲۳ درجه قرار دارد؛ مطابق‌انتظار روی دوربین اولتراواید از لرزش‌گیر اپتیکال و فوکوس خودکار خبری نیست. گلکسی A73 از دو ماژول ۵ مگاپیکسلی GC5035 برای عکاسی ماکرو و عمق‌سنجی استفاده می‌کند و این دو حسگر را لنزهایی با دیافراگم f/2.4 همراهی می‌کند.

نرم افزار دوربین گلکسی A73 سامسونگ

میان‌رده‌ی سامسونگ درست‌مانند گلکسی S21 FE برای ثبت عکس‌های سلفی به حسگر ۳۲ مگاپیکسلی IMX616 سونی با ابعاد 1/2.8 اینچ و پیکسل‌های ۰٫۸ میکرومتری اتکا دارد و در پسِ لنزی ۲۶ میلی‌متری با f/2.2 قرار دارد. حسگر IMX616 از فیلتر رنگی Quad Bayer بهره می‌گیرد، پس قاعدتا تصویر را با وضوح ۸ مگاپیکسل ثبت می‌کند؛ اما در کمال تعجب، گلکسی ای ۷۳ پس از ثبت عکس، آن را به ابعاد ۱۲ مگاپیکسل Upscale می‌کند.

گستره‌ی دینامیکی، جزئیات و رنگ‌های دوربین گلکسی A73

در نگاه نخست به‌نظر می‌رسد که گلکسی A73 و S21 FE عکس‌های کم‌وبیش مشابهی را ثبت کرده‌اند؛ با رنگ‌های جذاب و کنتراست بالا به‌ویژه در عکس گلکسی ای ۷۳ مواجه هستیم؛ اما با زوم‌کردن روی بخش‌های مختلف تصویر، می‌توان به برخی تفاوت‌های ریز پی برد؛ گلکسی S21 FE جزئیات بیشتری را از ناحیه‌ی روشن تصویر (پنجره) نمایان می‌سازد و تصویر شفاف‌تری از برگ‌های گیاه و نقش‌ونگار روی گلدان ارائه می‌دهد. هر دو عکس به گرمی تمایل دارند؛ اما این موضوع در عکس گلکسی ای ۷۳ بیشتر به چشم می‌آید.

دوربین اولتراواید گلکسی A73 نیز رنگ‌های جذابی ارائه می‌دهد و حتی گرمی رنگ‌های دوربین اصلی را نیز ندارد؛ اما از نظر جزئیات و کنترل سطح نویز چند سروگردن، پایین‌تر از دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی قرار می‌گیرد.

عکس اچ‌دی‌آر گلکسی اس ۲۱ اف‌ای

عکس HDR گلکسی S21 FE

عکس اچ‌دی‌آر گلکسی ای ۷۳

عکس HDR دوربین اصلی گلکسی A73

عکس اچ‌دی‌آر اولتراواید گلکسی ای ۷۳

عکس HDR دوربین اولتراواید گلکسی A73


کراپ عکس گلکسی اس ۲۱ اف‌ای

کراپ عکس گلکسی S21 FE

کراپ عکس اچ‌دی‌آر گلکسی ای ۷۳

کراپ عکس دوربین اصلی

کراپ عکس اولتراواید گلکسی ای ۷۳

کراپ عکس دوربین اولتراواید


عکاسی ۱۰۸ مگاپیکسل و ۱۲ مگاپیکسل با گلکسی A73

چنانچه در روشنایی روز عکاسی می‌کنید و علاقه‌ی بسیاری به کنکاش داخل عکس‌ها در سطح پیکسلی دارید (!)، حالت ۱۰۸ مگاپیکسل گلکسی A73 می‌تواند اندکی نیازتان را برآورده کند؛ همان‌طور که در تصاویر زیر از برش ابعاد واقعی از عکس ۱۰۸ مگاپیکسلی و برش هم‌سطح از عکس ۱۲ مگاپیکسلی مشاهده می‌کنید، سطح جزئیات در حالت ۱۰۸ مگاپیکسل بیشتر است؛ البته کلیت عکس، سافت‌تر از حالت ۱۲ مگاپیکسل به‌نظر می‌رسد.

عکس ۱۰۸ مگاپیکسلی گلکسی ای ۷۳

کراپ عکس ۱۰۸ مگاپیکسلی

عکس ۱۲ مگاپیکسلی گلکسی ای ۷۳

کراپ عکس ۱۲ مگاپیکسلی


عملکرد بزرگ‌نمایی گلکسی A73

گلکسی A73 دوربین تله‌فوتو ندارد؛ اما ابعاد نسبتاً بزرگ دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی دستگاه به شما اجازه می‌دهد تا در صورت وجود نور کافی، عکس‌های ۲ برابری و با کمی ارفاق، عکس‌های ۴ برابری شفاف و جذابی بگیرید.

عکس یک برابری گلکسی ای ۷۳

عکس یک برابری

عکس ۲ برابری گلکسی ای ۷۳

عکس ۲ برابری

عکس ۴ برابری گلکسی ای ۷۳

عکس ۴ برابری


عکاسی در تاریکی با گلکسی A73

در محیط‌های کم‌نور، فوکوس خودکار دوربین اصلی دچار چالش می‌شود؛ به‌طوری که برای ثبت عکسی واضح، باید چندبار آزمون و خطا کنید. در هر صورت به‌لطف حالت Night می‌توانید عکس‌های روشن و نسبتاً پروضوحی را با دوربین اصلی بگیرید؛ البته همان‌طور که در تصویر می‌بینید، گلکسی S21 FE رنگ‌های واقع‌گرایانه‌تر و جزئیات بیشتری ثبت کرده است؛ گویی هاله‌ای زردرنگ روی عکس گلکسی ای ۷۳ وجود دارد.

عکس نایت گلکسی اس ۲۱ اف‌ای

عکس Night Mode گلکسی S21 FE

عکس نایت گلکسی ای ۷۳

عکس Night Mode گلکسی A73


کراپ عکس نایت گلکسی اس ۲۱ اف‌ای

کراپ عکس گلکسی S21 FE

کراپ عکس نایت گلکسی ای ۷۳

کراپ عکس گلکسی A73


عکاسی پرتره و سلفی با گلکسی A73

گلکسی A73 عکس‌های پرتره را با دوربین اصلی می‌گیرد و امکان بزرگ‌نمایی را نیز در اختیارتان نمی‌گذارد، همین موضوع باعث می‌شود تا فرم چهره‌ی سوژه کمی با حالت طبیعی متفاوت باشد؛ چراکه عکس‌های پرتره با دوربین‌های زوم، واقعی‌تر ثبت می‌شوند؛ در هر صورت گلکسی A73 عملکرد بسیار خوبی در جداسازی سوژه از پس‌زمینه و پیاده‌سازی افکت بوکه دارد و سطح مقبولی از جزئیات را روی چهره‌ی سوژه نگه می‌دارد.

دوربین سلفی گلکسی ای ۷۳ عکس‌هایی با رنگ‌های جذاب و جزئیات رضایت‌بخش ثبت می‌کند.

عکس پرتره گلکسی ای ۷۳

عکس پرتره با دوربین اصلی

سلفی گلکسی ای ۷۳

عکس سلفی


عکاسی ماکرو با گلکسی A73

در دوربین ماکروی گلکسی A73 از فوکوس خودکار خبری نیست؛ بنابراین ثبت عکس‌های شفاف با اندکی چالش انجام می‌شود. گذشته از دشواری‌های فوکوس روی سوژه، رنگ‌ها و سطح جزئیات عکس‌های ماکرو به‌نسبت برچسب قیمتی گوشی رضایت‌بخش هستند.

عکس ماکرو گلکسی ای ۷۳

با وجود آنکه حسگر ۱۰۸ مگاپیکسلی دوربین اصلی قابلیت پشتیبانی از فیلم‌برداری 8K با نرخ ۲۴ فریم‌برثانیه را دارد، محدودیت‌های تراشه باعث شده تا فیلم‌برداری در بهترین حالت با وضوح 4K و نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه صورت گیرد. گلکسی A73 با دوربین‌های واید، اولتراواید و سلفی امکان ضبط ویدئوهای 4K را دارد و حین فیلم‌برداری نیز به کاربر اجازه‌ی جابه‌جایی بین دوربین‌ها را می‌دهد.

تراشه‌ی Snapdragon 778G قابلیت فیلم‌برداری 4K HDR را دارد؛ اما گلکسی A73‌ چنین امکانی را دراختیار کاربر نمی‌گذارد. ویدئوهای 4K با بیت‌ریت ۴۷ مگابیت‌برثانیه ضبط می‌شوند و وضوح، کنتراست و رنگ‌های مطلوبی را در اختیارتان می‌گذارند.

جمع‌بندی و مقایسه گلکسی A73 با رقبا

گلکسی A73 پیشرفت چشم‌گیری در مقایسه‌ با نسل گذشته تجربه می‌کند؛ بدنه‌ی باریک‌تر و سبک‌تر، دوربین اصلی کارآمدتر، تراشه‌ی توانمندی که در برخی زمینه‌ها، نظیر بازی‌های سنگین، تراشه‌های پرچم‌دار غیربهینه‌ای همچون Exynos 2100 را از پیش‌رو برمی‌دارد، تجربه‌ی نرم‌افزاری لذت‌بخش و وعده‌ی پشتیبانی چهار ساله‌ی سامسونگ؛ گلکسی A73 به‌معنای واقعی کلمه یک میان‌رده‌ی تمام‌عیار است؛ البته به‌شرطی که بحث قیمت را پیش نکشیم!


میان‌رده‌ی جدید سامسونگ هم‌اکنون با برچسب قیمتی حدودیِ ۱۴ تا ۱۵ میلیون تومان به‌فروش می‌رسد؛ درحالی‌که شما می‌توانید با پرداخت حدود ۱۰ میلیون تومان و خرید گلکسی A52s به تجربه‌ی کم‌وبیش مشابهی دست یابید. از طرف دیگر با حدود یک میلیون تومان هزینه‌ی کمتر می‌توان به گزینه‌هایی همچون شیائومی 11T Pro و گلکسی S20 FE یا در همان محدوده‌ی ۱۵ میلیون تومان به شیائومی 12X فکر کرد. دو گزینه‌ی ابتدایی به‌ترتیب در زمینه‌ی عملکرد و دوربین بهتر از A73 هستند و گزینه‌ی سوم در تمامی زمینه‌ها فراتر از میان‌رده‌ی سامسونگ ظاهر می‌شود.

نکات مثبت

  • نمایشگر OLED پرنور و دقیق‌تر از گذشته
  • اسپیکرهای استریو با صدای شفاف‌ و رسا
  • عملکرد مطلوب دوربین‌ها در روز و شب
  • وعده‌ی پشتیبانی نرم‌افزاری چهارساله
  • عملکرد سریع و پایدار
  • شارژدهی بسیار خوب

نکات منفی

  • عرضه بدون شارژر
  • حذف دوربین تله‌فوتو
  • تراشه‌ی ضعیف‌تر از رقبا
  • برچسب قیمتی نزدیک به پرچم‌داران اقتصادی
منبع : www.zoomit.ir