A1277 PowerCore
امروزه اغلب ما به حدی به گوشیهایمان وابسته هستیم که اگر تنها برای ساعاتی آن را از ما بگیرند، احساس میکنیم در جزیرهای دور افتاده گیر افتادهایم. یکی از اتفاقاتی که میتواند ما را در این جزیره به دام بیندازد، خالی شدن شارژ باتری است، به همین دلیل آنچه که پاور بانک یا باتری قابل حمل نامیده میشود ظهور کرده است. در نوشتار پیش رو به بررسی پاور بانک A1277 PowerCore 26800 از ANKER میپردازیم.
A1277 PowerCore 26800 یک پاور بانک قابل حمل با ظرفیت اسمی 26800 میلی آمپر ساعت است، اما پیش از معرفی آن نگاهی میاندازیم بر برند ANKER و تاریخچه آن.
مقدمه
Anker در سال 2011 از سوی استیو یانگ پایه گذاری شد، یانگ پیش از تأسیس Anker مهندس نرم افزار ارشد گوگل بود، او برای عملی کردن ایدههای خود به شِنژِن چین مهاجرت کرد تا به بخش تولید نزدیکتر باشد. Anker ابتدا بر روی باتری یدک برای لپ تاپها متمرکز بود اما بعدتر بر روی باتریهای قابل حمل برای شارژ دستگاههای قابل حمل چون گوشیهای موبایل متمرکز شد.
باتریها و شارژرهای ANKER از یک فناوری اختصاصی به نام PowerIQ بهره میبرد که در اصل یک تراشه است، این تراشه تلاش میکند به طور هوشمند بهترین شدت جریان برای هر دستگاه را تشخیص دهد تا فرایند شارژ شدن با سرعت بالاتری انجام شود. در واقع اغلب محصولات این کمپانی از فناوریهای شتاب دهنده برای افزایش سرعت شارژ بهره میبرند.
فروشگاه اینترنتی آمازون ANKER را برند شماره شارژ در سال 2015 معرفی کرد. این کمپانی خود ادعا میکند بیش از 20 میلیون کاربر دارد که به گواه بخش نظرات فروشگاههای آنلاین بزرگ، اغلب آنها از خرید خود راضی هستند. طیف محصولات Anker بسیار گسترده است و از پاور بانک گرفته، تا کابل شارژر و استارتر اتومبیل و حتی اسپیکر قابل حمل و محافظ صفحه نمایش برای گوشیهای موبایل را شامل میشود.
پاور بانک مورد بررسی ما، A1277 PowerCore ، دارای ظرفیت اسمی عظیم 26800 میلی آمپر ساعت است که از نظر تئوری میبایست دست کم به طور متوسط قادر به 6 بار شارژ کردن گوشیهای مختلف باشد. اما ظرفیت بالا تنها ویژگی این پاور بانک نیست، A1277 PowerCore دارای سه درگاه خروجی است و میتوان به طور هم زمان سه وسیله مختلف را شارژ کرد. سومین ویژگی قابل توجه این پاور بانک فناوریهای اختصاصی PowerIQ و VoltageBoost هستند که به ادعای Anker به افزایش ایمن سرعت شارژ شدن کمک میکنند.
در ادامه به بررسی ظاهری و معرفی کامل این پاور بانک پرظرفیت میپردازیم.
این پاور بانک A1277 PowerCore داخل یک بسته بندی نسبتاً کوچک با تم سفید-آبی عرضه میشود که برای محافظت از آن مناسب به نظر میرسد. در سمت جلویی یا بالایی جعبه لوگوی Anker نقش بسته است. کمی آن سو تر لوگوی شرکت آواژنگ نیز یافت میشود، آواژنگ گارانتی رسمی محصولات Anker در ایران است.
سمت دیگر جعبه میزبان یک برچسب (لیبل) است که مشخصات پاور بانک را با خود دارد.
با باز کردن جعبه یک پوشش مقوایی دوم را مقابل خود یافتیم بر روی آن تاکید شده Anker برند نخست شارژر در آمریکا است. همچنین به وجود بیش از 20 میلیون خریدار خشنود اشاره شده، چیزی که ما نمیتوانیم آن را تأیید کنیم. اینجا نیز شاهد تاکید Anker بر وجود فناوریهای افزایش دهنده سرعت شارژ هستیم.
خود پاور بانک داخل یک پوشش پلاستیکی قرار دارد اما زیر آن یک جعبه ثانویه یافت میشود که متعلقات آن را در خود جای داده است.
داخل این جعبه موارد زیر قرار داد:
- یک جفت کابل دو منظوره USB- قابلاستفاده برای شارژ کردن خود پاور بانک یا وسایل
- کیسه مخصوص حمل
- مستندات
طول این کابل ها 60 سانتی متر است.
بررسی ظاهری
A1277 PowerCore با ابعاد 180×81.5×22 میلی متر (طول xارتفاع x ضخامت) 495 گرم وزن دارد. به وضوح این پاور بانک وزن قابل توجه ای دارد و برای گذاشتن در جیب طراحی نشده است، با این حال به اندازهای کوچک است که به آسانی میتوان آن را در هر نوع کیف حمل کرد.
قاب بیرونی این پاور بانک A1277 PowerCore تماماً به رنگ مشکی است، البته رنگ مات آن مانع از جذب اثر انگشت نمیشود. کیفیت قاب بیرونی بسیار خوب به نظر می رسد، هرچند که بعید به نظر می رسد در وجود وزن سنگین آن، بتواند سقوط از ارتفاع را تحمل کند.
لبههای گرد قاب نه تنها ظاهر زیبایی به آن بخشیده، بلکه در دست گرفتن آن حس خوبی دارد.
یک سمت پاور بانک A1277 PowerCore میزبان لوگوی کنده کاری شده Anker و نشانگر وضعیت شارژ است.
کمی آن سو تر در لبه دستگاه A1277 PowerCore یک دکمه وجود دارد که با فشردن آن چراغهای نشان گر وضعیت شارژ روشن میشود و به صورت آنی میتوان به وضعیت شارژ باتری داخلی دستگاه پی برد. در مواقعی که هیچ مصرف کنندهای به پاور بانک A1277 PowerCore وصل نیست، این چراغها با گذشت 10 ثانیه از فشردن دکمه به طور خودکار خاموش میشوند.
هیچ دکمه دیگری بر روی پاور بانک یافت نمیشود و A1277 PowerCore فاقد دکمه خاموش-روشن است، چراکه از یک مکانیزم پیشرفته برای تشخیص وصل بودن وسایل بهره میبرد، به عبارتی دیگر این پاور بانک از خاموش-روشن کردن دستی بی نیاز است.
تمامی درگاههای ورودی و خروجی دستگاه در لبه جلویی آن تعبیه شدهاند. این پاور بانک A1277 PowerCore دارای دو درگاه ورودی Micro USB برای شارژ کردن باتری داخلی است که در لبه سمت راست تعبیه شدهاند، احتمالاً میپرسید چرا دو درگاه؟
هر یک از درگاههای ورودی قادر به تامین ولتاژ 5 ولت با شدت جریان حداکثر 2 آمپر هستند، از آنجایی که رساندن شدت جریان بیشتر به پاور بانک باعث افزایش سرعت شارژ شدن آن میشود، میتوان به طور هم زمان دو شارژر یا یک شارژر دارای دو خروجی را به آن وصل کرد تا سرعت شارژ افزایش یافته و مدت زمان لازم برای انجام کاهش یابد.
در وجود دو درگاه میتوان در مجموع اختلاف پتانسیل 5 ولت با شدت جریان 4 آمپر را به پاور بانک رساند. علت تعبیه دو درگاه، احتمال دسترسی نداشتن کاربر به شارژرهای با شدت جریان بالا است، شما میتوانید از دو شارژر مختلف یا حتی دو درگاه USB منشعب از دستگاههای مختلف چون کامپیوتر استفاده کنید.
خروجیهای این پاور بانک A1277 PowerCore متشکل از سه درگاه با ولتاژ خروجی 5 ولت است. این سه درگاه در مجموع حداکثر قادر به تأمین شدت جریان 6 آمپر هستند. هر درگاه میتواند حداکثر 3 آمپر جریان ارائه کند. اما اگر به درگاهها دقت کنید، متوجه میشوید نشان IQ درج شده است. این درگاه ها از فناوری موسوم به PowerIQ بهره میبرند که به ادعای سازنده به شارژ شدن با حداکثر سرعت ایمن کمک میکند. البته به طور دقیق مشخص نیست تنها درگاه های کناری از PowerIQ بهره می برند یا هر سه درگاه چنین قابلیتی دارند.
فناوری PowerIQ
طبق اطلاعات سازنده، فناوری PowerIQ یک تراشه اختصاصی است که به طور آنی وصل شدن وسایل به پاور بانک یا شارژر را تشخیص میدهد و با انجام یک فرآیند خاص، بهترین شدت جریان مناسب برای هر دستگاه را تشخیص میدهد، به عبارتی دیگر در وجود PowerIQ دیگر یک شدت جریان ثابت به همه وسایل وصل شده اعمال نمیشود و هر دستگاه شدت جریان مناسب خود را دریافت میکند.
PowerIQ در اصل تلاش میکند بالاترین شدت جریان ایمن را اعمال کند، هرچند چگونگی کارکرد این فناوری مشخص نیست، اما ما احتمال میدهیم با اعمال شدت جریانهای مختلف، رفتار تراشه کنترل شارژ (واقع در دستگاه مصرف کننده) را بررسی میکند و از طریق پایش تغییرات شدت جریان و ولتاژ، به آستانه یا محدودیتهای آن پی میبرد و بالاترین شدت جریان مجاز را اعمال میکند.
نسل دوم از این فناوری که PowerIQ 2.0 خوانده میشود، قادر به انتخاب و اعمال هوشمند یکی از شدت جریانهای 1 آمپر، 2 آمپر یا 2.4 آمپر با ولتاژ 5 ولت، شدت جریان 2 آمپر با ولتاژ 9 ولت یا شدت جریان 1.2 آمپر با ولتاژ 12 ولت است. از آنجایی که این تراشه بازخورد تراشه شارژر دستگاه مصرف کننده را بررسی میکند، به نظر نمیرسد باعث آسیب به آن شود.
PowerIQ برای چه دستگاههایی سودمند است؟
تکلیف وسایلی که خود از فناوریهای شارژر سریع نظیر Qualcomm Quick Charge بهره میبرند مشخص است اما PowerIQ برای آن دست از وسایلی طراحی شده که از هیچ یک از فناوریهای شارژ سریع رایج بهره نمیبرند، برای نمونه گوشیهای آیفون اپل میتوانند به لطف PowerIQ سریعتر شارژ شوند. به ادعای Anker، فناوری PowerIQ با اغلب وسایل موجود سازگاری دارد.
اما این فقط شدت جریان خروجی نیست که بر سرعت شارژ تأثیر میگذارد، ممکن است شما هم این تجربه را داشتهباشید که تعویض کابل شارژ به تغییر در سرعت شارژ شدن، عموماً کاهش سرعت، بیانجامد. یکی دیگر از عواملی که بر سرعت شارژ تأثیر میگذارد، مقاومت کابل است، هرچه که مقاومت کابل بیشتر باشد در برابر عبور جریان از خود مقاومت نشان میدهد و همین به کاهش سرعت شارژ شدن و طولانی شدن فرآیند شارژ منجر میشود. Anker برای این مشکل هم یک راه حل دارد.
VoltageBoost دومین فناوری شتاب دهنده سرعت شارژ در پاوربانک ها و شارژرهای Anker است. این فناوری که ما احتمال میدهیم نیروی خود را از همان تراشه اختصاصی PowerIQ بگیرد، با اندازه گیری مقاومت کابل، اختلاف پتانسیل را متناسب با آن تنظیم میکند. این کار نیز به شارژ شدن با حداکثر سرعت ممکن کمک میکند.
مطمئناً چنین پاور بانک A1277 PowerCore پرظرفیتی، آن هم در وجود فناوریهای تسریع بخش شارژر، به پروتکشن های ایمنی به منظور پیشگیری از وارد آمدن آسیب به وسایل مصرف کننده یا حتی خود پاور بانک نیاز دارد. PowerCore 26800 از آنچه که فناوری MultiProtect خوانده میشود بهره میبرد و در برابر جرقه زدن موقع وصل کردن کابلها و اتصال کوتاه محافظت میشود، همچنین تراشههای کنترلر نیز به دقت بر اختلاف پتانسیل و شدت جریان خروجی نظارت میکنند.
تست کارایی
تستهای بررسی کارایی این پاور بانک A1277 PowerCore به دو دسته شامل مدت زمان لازم برای شارژ شدن پاور بانک و سرعت و دفعات شارژ تقسیم میشود.
مدت زمان لازم برای شارژ شدن پاور بانک
این پاور بانک A1277 PowerCore دارای ظرفیت اسمی 26800 میلی آمپر ساعت است که به وضوح گنجایش بالایی دارد، گنجایش بالا مستقیماً به افزایش مدت زمان مورد نیاز برای شارژ شدن میانجامد اما ANKER با تعبیه دو درگاه ورودی با توانایی تأمین شدت جریان حداکثر 4 آمپر، از زمان مورد نیاز برای شارژ کردن آن کاسته است.
به وضوح مدت زمان لازم برای شارژ شدن این پاور بانک به شدت جریان خروجی شارژر یا شارژهای مورد استفاده شما بستگی دارد. طبق بررسیهای ما شارژ کردن آن با یک شارژر 1.5 آمپری به چیزی حدود 20 ساعت زمان نیاز دارد، با افزایش شدت جریان شارژر به 2.0 آمپر، مدت زمان لازم برای شارژ به چیزی حدود 13 ساعت کاهش یافت. همچنین با وصل کردن دو شارژر 2.0 آمپری میتوان انتظار داشت در مدت زمان حدود 7 ساعت به طور کامل شارژ شود.
سرعت و تعداد دفعات شارژ
ما برای بررسی این پاور بانک سراغ گوشی Samsung Galaxy A7 (2017) رفتیم که دارای باتری داخلی با ظرفیت 3600 میلی آمپر ساعت است. این گوشی با شارژر اصلی به حدود “1:50 (یک ساعت و پنجاه دقیقه) زمان برای رسیدن از 10 درصد به 100 درصد نیاز دارد. هنگامی که ما آن را به درگاه های PowerIQ این پاور بانک وصل کردیم، زمان لازم برای شارژ شدن آن به شرح زیر بود:
- 10 تا 20 درصد: 12 دقیقه
- 20 تا 30 درصد: 12 دقیقه
- 30 تا 40 درصد: 12 دقیقه
- 40 تا 50 درصد: 12 دقیقه
- 50 تا 60 درصد: 12 دقیقه
- 60 تا 70 درصد: 12 دقیقه
- 70 تا 80 درصد: 16 دقیقه
- 80 تا 90 درصد: 16 دقیقه
- 90 تا 100 درصد: 30 دقیقه
در نهایت سطح شارژ باتری گوشی Samsung Galaxy A7 (2017) مورد استفاده ما با این پاور بانک ظرف نزدیک به 135 دقیقه (2 ساعت و 15 دقیقه) از 10 درصد به 100 درصد رسید که به وضوح کُندتر از شارژ اصلی خود گوشی است، با این حال هنگامی که این تست را با گوشیهای iPhone 7 و Honor 8 Lite تکرار کردیم، سرعت شارژ به طرز معناداری سریعتر از شارژ اصلی بود. احتمالاً علت این تفاوت در شارژر اصلی خود سامسونگ و تکنیک شارژ سریع پیاده شده نهفته است.
اتفاق غیر معمولی که در طول این بررسی تجربه کردیم، شارژ شدن شدیداً کُند گوشی Galaxy A7 با درگاه PowerIQ اول بود که نتوانستیم علت آن را بیابیم. همچنین بررسیهای ما حاکی از متغیر بودن رفتار درگاه های PowerIQ بود و ممکن است سرعت شارژ با هر دفعه وصل کردن گوشی قدری متفاوت باشد. در نظر داشته باشید کلیه تستهای سرعت تست شارژ در حالت خنک بودن و همچنین خاموش بودن گوشی اجرا شده است، جز iPhone 7 که امکان شارژ کردن موقع خاموشی وجود نداشت. فناوری PowerIQ واقعاً کار میکند و میتواند بر سرعت شارژ شدن گوشی یا تبلت شما بیفزاید، با این حالت شدت تأثیر آن با هر گوشی متفاوت است.
با یکبار شارژ کردن ما توانستیم نزدیک به 5 بار باتری گوشی Galaxy A7 (2017) را از 10 تا 100 درصد شارژ کنیم. در نهایت با بررسی هایی که داشتیم، ظرفیت مؤثر این پاور بانک چیزی حدود 18000 الی 20000 میلی آمپر ساعت برآورد می شود.
لازم به ذکر است در طول این بررسی هرگز افزایش غیر معمول دمای پاور بانک یا گوشی مشاهده نشد، هرچند که شارژ کردن گوشی با درگاههای PowerIQ به علت شدت جریان بالاتر میتواند دمای گوشی را قدری افزایش دهد.
یافته های مثبت:
- ظرفیت بالا
- طراحی مینیمالیستی
- سلولهای باتری مرغوب و کیفیت ساخت بالا
- فناوری افزایش دهنده سرعت شارژ و پروتکشن های ایمنی
- امکان شارژ کردن هم زمان سه دستگاه
- دو ورودی برای شارژ سریعتر
یافته های منفی:
- وزن بالا
- نداشتن نمایشگر
- نداشتن درگاه USB نوع C
- پشتیبانی نکردن از فناوری شارژ سریع Qualcomm Quick Charge
خرید مستقیم این محصول
فروشگاه اینترنتی های بای | HiBUY