ADSL
در چند سال گذشته نیاز استفاده از اینترنت پرسرعت مخابرات افزایش یافته است. از همینرو تمایل استفاده از تجهیزات و فناوری سرعت بالا به مانند اینترنت VDSL مخابرات نیز برای کاربران مخابرات افزایش پیدا کرده است. با افزایش تعداد رایانهها و شبکههای اینترنت خانگی، تقاضا برای اینترنتی با پهنای باند بالا (اینترنت پر سرعت) به طور پیوسته رو به افزایش است.
مودمها و خطوط اشتراک دیجیتالی نامتقارن (ADSL) و یا به عبارت دیگر [Asymmetric Digital Subscriber Line] دو فناوری حاکم بر این صنعت هستند. با وجود این که هر دوی این فناوریها، اینترنتی پر سرعت تر از مودمهای 56k [مودم هایی با سرعت ۵۶ کیلوبایت بر ثانیه] ارائه میدهند اما هنوز هم پاسخگوی خدماتی همچون تلویزیونهای دیجیتالی و برنامه ویدئو درخواستی ضبط شده (video-on-demand) یا به عبارت دیگر (VOD) نیستند. با این حال، بسیاری از فناوریهای DSL که تحت عنوان (VDSL) و یا اینترنت پرسرعت شناخته میشوند، در بسیاری از خانهها به عنوان یک بسته کامل ارتباطی/سرگرمی درنظر گرفته میشود.
تفاوت مودم ADSL مخابرات و مودم VDSL مخابرات
همان طور که مستحضرید تفاوت مودم VDSL مخابرات و ADSL مخابرات که فقط با حداکثر سرعت 8 تا 10 مگابیت بر ثانیه اینترنت ارائه میدهد، به وضوح مشخص است. هرچه استفاده از VDSL رایجتر باشد، انتظار میرود بستههای مصرفی با قیمتی به مراتب پایینتر از قیمت های فعلی ارائه شود.
اصول اولیه DSL
یک تلفن استاندارد در ایران از یک جفت سیم مسی تشکیل شده است. این جفت سیم مسی علاوه بر فراهم آوردن امکان مکالمات صوتی، پهنای باند زیادی نیز ارائه میدهد. سیگنالهای صوتی تنها بخشی از ظرفیت موجود در سیمها استفاده میکنند. DSL با بهره گیری از این ظرفیت باقی مانده به حمل اطلاعات بدون ایجاد اختلال در کیفیت مکالمات میپردازد. اکثر خطوط تلفن و تجهيزات مربوطه، دارای محدوديت فرکانسی در ارتباط با سوئيچ، تلفن و ساير تجهيزاتی میباشند که به نوعی در فرآيند انتقال سيگنالها دخالت دارند. یک صدای معمولی در محدوده فرکانس 400 تا 3500 هرتز قابل انتقال است. کابل استفاده شده در سيستم تلفن قادر به انتقال سيگنالهایی با ظرفيت چندين ميليون هرتز میباشد.
تجهيزات پيشرفتهای که اطلاعات را به صورت ديجيتال (و نه آنالوگ) ارسال مینمايند، قادر به استفاده از ظرفيت خطوط تلفن به صورت کامل میباشند. DSL نیز چنين هدفی را دنبال مینمايد. VDSL میتواند با اجازه دادن به انواع رسانهها، چهره تجارت الکترونیکی را تغییر دهد.
بررسی اینترنت ADSL مخابرات
فناوری ADSL مخابرات از دو قطعه تجهیزات بهره میجوید: یکی در محل مد نظر مشتری و دیگری در مرکز ارائه دهنده
فرستنده گیرنده یا ترنسیور ( Transceive): در محل نصب، یک فرستنده DSL وجود دارد که علاوه بر دریافت اتصالات مشترکین ممکن است خدمات دیگری را نیز ارائه دهد.
دی اسلم (DSL multiplexer Access DSL (DSLAM: ارائه دهنده خدمات DSL دارای DSLAM برای دریافت اتصالات مشتری است.
نحوه کارکرد اینترنت ADSL مخابرات
بیشتر مشتریان فرستنده DSL خود را مودم DSL مینامند . مهندسان شرکت تلفن یا ISP آن را ATU-R مینامند، که مخفف واحد Transciver ADSL Remote است. صرف نظر از آنچه نامیده میشود، این دستگاه نقطه برقراری ارتباط بين کامپيوتر کاربر و شبکه به خط DSL است. ترنسیور میتواند از چندین طریق به تجهیزات مشترکین متصل گردد، اما اتصال از طریق USB و اترنت متدوال ترین روشهای موجود است.
کاربران مودمهای کابلی از يک شبکه بسته به صورت اشتراکی استفاده مینمايند. در چنين مواردی، همزمان با افزايش تعداد کاربران، کارایی آن ها تنزل پيدا خواهد کرد. اینترنت ADSL مخابرات برای هر يک از کاربران يک ارتباط اختصاصی ايجاد و آن را به DSLAM متصل مینمايد. بدين ترتيب همزمان با افزايش کاربران، کارایی مربوطه تغییری نخواهد کرد. وضعيت فوق تا زماني که کاربران از تمام ظرفيت موجود خطوط ارتباطی با اينترنت استفاده نکرده باشند، ادامه خواهد يافت. در صورت استفاده از تمام ظرفيت خط ارتباطی اينترنت، مراکز ارائه دهنده سرويس DSL میتوانند نسبت به ارتقا خط ارتباطی اينترنت اقدام نمایند تا تمام مشترکين متصل شده به DSLAM از کیفیتی مطلوب بهرهمند گردند.
آیا مسافت در کیفیت اینترنت ADSL مخابرات تاثیر دارد؟
DSL یک فناوری حساس به فاصله است. با افزایش طول اتصال، کیفیت سیگنال و سرعت اتصال کاهش مییابد. سرویس ADSL مخابرات می تواند تا حداکثر 18000 فوت (5،460 متر) بین مودم DSL و DSLAM فاصله داشته باشد، اگرچه به دلیل سرعت و کیفیت سرویس، بسیاری از ارائه دهندگان ADSL مخابرات میزان پایین تری از آن را ارائه میدهند. در بالاترین میزان از حد مسافت، مشتریان ADSL مخابرات ممکن است سرعت هایی بسیار پایین تر از حداکثر وعده داده شده تجربه کنند، ممکن است در آینده تجربهای با حداکثر سرعت و یا فراتر از حد فعلی داشته باشند.
شاید تعجب کنید که اگر مسافت برای DSL محدودیتی ایجاد میکند، چرا برای مکالمات تلفنی صوتی محدودیتی ندارد؟ پاسخ تقویت کنندههای کوچکی به نام کویلهای بارگذاری است که شرکت تلفن برای تقویت سیگنالهای صوتی استفاده میکند. این کویلهای بارگیری با سیگنال های DSL ناسازگار هستند زیرا تقویت کننده باعث شکسته شدن یکپارچگی دادهها میشود. این بدان معنا است که اگر یک سیم پیچ صوتی در حلقه بین تلفن و دفتر مرکزی شرکت تلفن وجود داشته باشد، شما نمیتوانید خدمات DSL را دریافت کنید.
عوامل تاثیر گذار در عدم دریافت اینترنت ADSL مخابرات
- کابل بریج تب(Bridge tab): نوعی کابل افزودنی بین شما و دفتر مرکزی، که ارائه دهنده خدمات به سایر مشتریان است.
- کابلهای فیبر نوری(Fiber-optic cables) سیگنالهای ADSL نمیتوانند از طریق آنالوگ به دیجیتال و از طریق دیجیتال به آنالوگ تبدیل شوند. این اتفاق تنها هنگامی رخ میدهد که مدار تلفن به کابلهای فیبر نوری تجهیز شود.
- مسافت: حتی اگر میدانید که دفتر مرکزی شما در کجا قرار دارد (شرکت های تلفن محل تبلیغات خود را بیان نمی کنند)، جستجو در نقشه نشانگر مسافتی نیست که یک سیگنال باید آن را طی کند . ممکن است این مسیر بین دو نطقه بسیار پیچیده تر از آنچه مفروض است، باشد.
نحوه عملکرد اینترنت VDSL مخابرات
عملکرد اینترنت VDSL مخابرات در سیمهای خطوط تلفن دقیقاً مشابه اینترنت ADSL مخابرات است، اما تفاوتهای زیادی بین این دو وجود دارد. VDSL میتواند سرعتی حدود 52 مگابایت بر ثانیه ارائه دهد که تفاوت بسیاری با ADSL،( با حداکثر سرعت 8 Mbps) دارد. این فناوری(َِADSL) تنها میتواند برای مسافت کوتاه، حدود 4000 یا 1200 متر مورد استفاده قرار گیرد.
شرکتهای تلفن در حال جايگزين نمودن اغلب تجهيزات (مربوط به تغذيه اطلاعات) به فيبر نوری میباشند. اکثر شرکتهای تلفن از تکنولوژی FTTC) Fiber to the curb) استفاده مینمايند. این شرکتها قصد دارند که تمام خطوط مسی موجود را تا محلی که از آنها انشعاب گرفته شده و به منازل مشترکين توزيع میگردد، تعويض نمايند. شرکتهای تلفن در تلاش برای پياده سازی سيستم Fiber To the Neighborhood)FFTN) میباشند. در روش فوق در عوض نصب کابل فيبر نوری در هر خيابان، FFTN دارای فيبر مورد نظر تا جعبه اتصالات (انشعابات) برای يک همسايه (مشترک) خاص است.
با قرار دادن يک ترانسيور VDSL در منزل و يک VDSL gateway در جعبه تقسيم اتصالات، محدوديت فاصله کم رنگ خواهد شد. gateway موجب مراقبت از تبديلات آنالوگ به ديجيتال و ديجيتال به آنالوگ که غيرفعال شدن ADSL مخابرات بر روی خطوط فيبر نوریرا در پی دارد، میگردد. Gateway داده های ورودی و دريافت شده از ترانسيور را به پالس های نور تبديل میکند تا زمينه ارسال آنها از طريق فيبر نوری فراهم گردد. زماني که دادهها برای کامپيوتر کاربر ارسال میگردند، Gateway موجود، سيگنالهای ورودی از فيبر نوری را تبديل و آنها را برای ترانسيور کاربر ارسال مینمايد. فرآيند فوق در هر ثانيه ميليونها مرتبه تکرار میشود.
قیمت بهترین مودم ADSL مخابراتی
در بازار تجهیزات شبکه انواع مختلف مودم با قیمتهای جورباجور موجود است که بعضا باعث سردرگمی مشتریان میشود. تیم فنی مهندسی برقچی با بررسی هایی که انجام داده است به یک جمع بندی در انتخاب بهترین مودم ADSL مخابراتی است. شما میتوانید مودم تی پی لینک مدل ۸۹۶۱ که از لحاظ امکاناتی که دارد، یک مودم خوش قیمت و محبوب در نزد کاربران محسوب میشود را انتخاب کنید; این مودم هم اکنون با قیمت 720.000 هزار تومان در سایت برقچی با ضمانت 7 روزه بازگشت کالا و گارانتی اصالت و سلامت فیزیکی به فروش میرسد.
اما دیگر مودم ADSL مخابراتی که از استقبال فراوانی برخوردار است، مودم دی لینک ۲۷۵۰ سری ADSL2 Plus است که رنگ مشکی سفارش اروپا نیباشد که در حال حاضر با قیمت 759.000 هزار تومان در سایت برقچی با ضمانت 7 روزه بازگشت کالا و گارانتی اصالت و سلامت فیزیکی به فروش اینترنتی میرسد.
قیمت بهترین مودم VDSL مخابراتی
اگر نوبتی هم باشد نوبت فناوری اینترنت VDSL مخابراتی است که کم کم داره جای خودشو در بین مردم پیدا میکند. این فناوری به مودمهایی نیاز دارد که توانایی کشش سرعت و پهنای باند را داشته باشد. بهترین مودم VDSL مخابراتی، در حال حاضر مودم دی لینک ۲۷۵۰ سری ADSL2 Plus است که در سایت برقچی با قیمت 2.249.000 هزار تومان میباشد.
همینطور اگر میخواهید مودم VDSL مخابراتی با کیفیت و ارزان خریداریی کنید، میتوانید مودم دی لینک DSL-224 سری +VDSL2 را انتخاب کنید. این مودم بخارطر قیمت مناسب خود از محبوبیت بالایی در بازار شبکه برخوردار میباشد. هم اکنون این مودم در فروشگاه برقچی با تخفیف باورنکردنی با قیمت 849.000 هزار تومان به فروش اینترنتی میرسد.
فروشگاه اینترنتی های بای | HiBUY