RT-AC59U
ASUS RT-AC59U یکی از روترهای ایسوس است که دارای عملکرد وای فای مناسب و قیمت مقرون به صرفه میباشد. اگر میخواهید اتصال Wi-Fi خود را بهبود ببخشید، روتر RT-AC59U بی سیم ایسوس گزینه خوبی برای انتخاب است. این دستگاه از قابلیت MU-MIMO و باند دوگانه و پورتهای اترنت گیگابیتی پشتیبانی میکند. روتر وای فای ایسوس مدل ASUS RT-AC59U به گونه ای طراحی شده است که کاربران عادی با استفاده متوس و کم از اینترنت به حداکثر سرعت وای فای ۵۰۰ مگابیت در ثانیه دست پیدا کنند و استفاده از دستگاه برایشان ساده باشد.
ایسوس در حال حاضر دو نسخه RT-AC59U Version 1 و RT-AC59U Version 2 را برای این مدل خاص ارائه داده است. ورژن ۲ دارای قابلیت اضافی است که باعث میشود این مدل ارزانترین مدل موجود در بازار روترهای ایسوس باشد..
ASUS RT-AC59U چیست؟
ایسوس همین چند سال پیش بود که روتر بی سیم دو بانده رده پایین جدید خود را ارائه داد که از آخرین پروتکل استاندارد بی سیم ۸۰۲.۱۱ac Wave 2 استفاده میکند. ASUS RT-AC59U یک روتر جدید AC1500 است که پردازنده بهتری نسبت به مدل قبلی خود، یعنی RT-AC58U دارد. ایسوس ادعاد میکند که AC59U قدرت سیگنال بی سیم بهتری نسبت به AC58U ارائه میدهد و از طریق ۴ آنتن قدرتمند خارجی، نقاط مرده در محل زندگی شما را از بین میبرد.
با بررسی این روتر متوجه خواهید شد که قابلیتهای ارائه شده در مقایسه با سایر روترهای رده پایین ایسوس تفاوت چندانی ندارد. شما میتوانید از تجزیه و تحلیل ترافیک، QoS، کنترل والدین؛ WAN دوگانه و غیره استفاده کنید. علاوه بر اینها AC59U همراه با یک سرور VPN ارائه میشود.
مشخصات فنی روتر ASUS RT-AC59U
در ادامه مشخصات فنی روتر AC59U ایسوس آورده شده است:
کلاس وایرلس | AC1500 |
پروتکل وایرلس | ۹۰۲.۱۱ac Wave 2 |
پردازنده | Qualcomm QCN5502 |
حافظه فلش | ۱۶ MB |
رم | ۱۲۸ MB |
پورتهای ورودی و خروجی | ۱ x WAN Gigabit ۴ x LAN Gigabit Port ۱ x USB 2.0 |
سرعت انتقال داده | ۸۰۲.۱۱n : up to 600 Mbps ۸۰۲.۱۱ac : up to 867 Mbps |
مد عملیاتی | Wireless Router Access Point Media Bridge |
طراحی روتر ASUS RT-AC59U
طراحی AC59U بسیار شبیه به روتر AC58U است، این دستگاه همان ۴ آنتن ثابت و غیر قابل جدا شدن، ۴ پورت LAN گیگابیتی، یک پورت WAN گیگابیتی، یک پورت USB 2.0؛ یک دکمه فیزیکی WPS، یک پورت DC، کلید پاور و دکمه ریست همراه است. با این حال با مقایسه هر دو مدل AC58U و AC59U متوجه خواهید شد که روتر AC58U به یک پورت USB 3.0 مجهز است در حالی که AV59U در قسمت پشت خود تنها یک پورت USB 2.0 دارد. AC59U دارای قابلیتهای MU-MIMO و Beamforming است و انتظار میرود تا ۵ تا ۸ سال آینده بروزرسانیهای فریم ویر را دریافت کند و این مسئله به تقاضای این مدل در بازار بستگی دارد.
در قسمت جلویی روتر، AC59U در واقع مانند یک الماس طراحی شده است؛ چراغهای نشانگر LED منحصر به فرد، اطلاعاتی را در مورد اتصال دستگاهها به شبکه را ارائه میدهد. این چراغها به کاربر اجازه میدهد تا عیب یابی ساده تری را انجام دهد.
در پایین روتر؛ اطلاعاتی کلی در مورد روتر ارائه شده است. اگر بخواهید در فضای خود صرفه جویی کنید میتوانید AC59U را به دیوار نصب کنید. به خاطر داشته باشید که با انجام این کار، شما دریچههای تهویه را مسدود خواهید کرد و هوای گرم داخلی قابل خارج شدن نخواهد بود.
تنظیم برای اولین استفاده
اگر به رابط کاربری مدرنی که میتوانید حتی در روترهای مدل بالاتر مانند AC68U عادت کردهاید، خوب آماده شاید چونکه فرآیند راه اندازی AC59U از تنظیمات رابط کاربری استاندارد و قدیمی ایسوس استفاده میکند. با این حال، این رابط کاربری برای بسیاری از کاربران قابل درک است و میتوانند به سادگی تنظیمات خود را انجام دهند. بعد از وصل کردن روتر میتوانید مستقیما به رابط مدیریت مبتنی بر وب خود وارد شوید و تنظیمات دلخواه خود را اعمال کنید.
قابلیتهای فریم ویر روتر ASUS RT-AC59U
به عنوان یک روتر ایسوس؛ AC59U از رابط کاربری استاندارد ASUSWRT استفاده میکند اما چند مورد از قابلیتهای مانند AiProtection و AiMesh قابل دسترسی نسیتند. اگر چه ظاهر بیرونی این روتر ساده به نظر میرسد اما چند قابلیت خود داخلی را ارائه میدهد. تنها نقطه ضعف این روتر این است که با وجود تراشه کوالکامی که دارد از Asus-Merlin پشتیبانی نمیکند.
قبل از شروع تست؛ حدود دو هفته قابلیتهای متناسب با نیازهای خود را تنظیم کردیم. به خاطر داشته باشید که ما بدون تغییر دادن تنظیمات وایرلس این تست را انجام داید. ما با یادداشت کردن آمار استفاده از پردازنده با نظارت بر روتر در حالت بیکاری تست خود را شروع کردیم. برای فعال کردن تجزیه و تحلیل ما دستوراتی را اجرا کردیم تا با تجزیه و تحلیل دقیق برنامه هایی که در حالت بیکاری از پردازنده بیشترین استفاده را دارند، اطلاعاتی را بدست آوریم.
در مرحله بعدی ما یک تست ساده و در عین حال قانونی را برای قابلیت IPv6 روتر AC59U انجام دادیم. طبق اطلاعات بدست آمده؛ آدرس IPv6 ما با آدرس IP عمومی IPv4 قابل شناسایی است. ما در آزمایشات خود از قابلیت کنترل والدین استفاده نمیکنیم چونکه دسترسی به اینترنت را محدود میکند،
اما عملکرد فیلتر URL را تست کردیم چونکه یکی از قابلیتهای مهمی است که باید توسط کاربران شناخته شود. فیلتر URL یک قابلیت فوق العاده برای مسدود کردن سایتها است و حداقل دسترسی یک دستگاه خاص را به یک وب سایت مخرب خاص را مسدود میکند. این قابلیت خوبی خواهد بود، خصوصا برای افرادی که در خانه فرزندانی دارند.
ایسوس ادعا میکند که این دستگاه حداکثر سرعت ۵۰۰ مگابیت در ثانیه را پشتیبانی میکند اما در تستهای انجام شده این روتر میتواند سرعت سریع کابلی ۸۰۰ مگابیت در ثانیه را نشان داد. ما نمیتوانیم عملکرد روتر را در زمان واقعی و فقط با آزمایش سریعترین نتیجه باور کنیم و باید به دانلود بپردازیم. برای اثبات ادعاهای ایسوی ما یک فایل تست را دانلود کردیم. با کمال تعجب، روتر در واقع میتواند به سرعت بسیتر از ۵۰۰ مگابیت در ثانیه دسترسی پیدا کند.
برای کلاینت بی سیم ما از لپ تاپ گیمینگ G752VT ایسوس که مجهز به کارت وایرلس ۲X2 AC1200 به صورت استاندارد استفاده کردیم، چونکه اکثر دستگاههای خانگی از همین آداپتور کلاس وایرلس استفاده میکنند.
ما تست خود را با آزمایش باند ۲.۴ گیگاهرتزی شروع کردیم و فاصله بین کلاینت بی سیم تا روتر ۶ متر است. کار کردن در باند ۲.۴ گیگاهرتز میتواند سخت باشد چون که این باند شلوغی است (مخصوصا در شب ها). بنابراین ایده ما این بود که تست خود را در شب انجام دهیم. بر اساس آزمایش و تجزیه و تحلیلها ما قادر به دستیابی به سرعت دانلود ۹۴.۵۷ مگابیت در ثاینه و سرعت آپلود ۹۴.۰۲ مگابیت در ثانیه شدیم. میتوان کفت که این سرعتها به اندازه کافی خوب هستند.
در مرحله بعدی ما برای انجام تست از همین روش برای تست باند ۵ گیگاهرتز استفاده کردیم و فاصله بین دستگاهها مانند قبل حفظ شد. دستگاه کلاینت ما میتواند به سرعت دانلود ۵۰۰ مگابیت در ثانیه و سرعت آپلود ۲۱۱ مگابیت در ثانیه دست پیدا کند. بر اساس هر دوی این تستها میتوان گفت که قدرت بی سیم AC59U در مقایسه با AC58U بهتر شده است و طبق ادعای ایسوس این دستگاه قطعا از پهنای باند اینترنت ۵۰۰ مگابیت در ثانیه پشتیبانی میکند.
این روزها مرور اینترنت بدون سرویس قابل اعتماد VPN مانند زندگی در خانه ای است که درب آن قفل ندارد. خب درست متوجه شده ید؛ پشتیبانی VPN روتر AC59U شامل سرور VPN و کلاینت VPN است و به راحتی قابل تنظیم است. اگر ارائه دهنده VPN شما آموزشی برای سرویسها جهت نصب در ASUSWRT ارائه میدهد، حتی برای یک کاربر آماتور قابل درک است.
با فعال بودن قابلیت VPN، میزان استفاده از پردازنده به ۱۰۰ درصد افزایش پیدا میکند. توجه داشته باشید که در طول این تست انجام شده، فقط چند فرآیند دانلود و فرآیند استریم در حال انجام است و همچنین به دست آوردن چنین نتیجه ای تعجب آور نیست. با این وجود ما کاملا معتقدیم که ایسوس به زودی این مشکلات را برطرف خواهد کرد.
حالا اجازه دهید تا سرعت AC59U را از طریق اتصال کاتبلی و با کلاینت VPN تست کنیم. با نگاهی به تجزیه و تحلیل سرعت؛ سرعتی که بدست آوردیم کاملا مناسب است. ما متوجه شدیم که این سرعت کاملا قابل قبول است. مورد بعدی پورت USB 2.0 است که برای اشتراک گذاری اطلاعات از طریق فلش مموری یا هارد اکسترنال مفید واقع میشود.
نصب روتر در اتاق خواب، به دلیل انتشار سیگنال بی سیم میتواند خواب را مختل کند و میتواند سردرد ایجاد کند. خب، ایسوس اقدامات احتیاطی را انجام داده است و به کاربر اجازه میدهد تا انتشار سیگنال بی سیم را با تنظیم زمان پیکربندی کند.
یکی از قابلیتهای مورد علاقه ما که بیشتر از همه اینها دوست داشتیم، زمانبندی راه اندازی مجدد است. این یک قابلیت بسیار مهم برای بر روتر است. زمانبندی راه اندازی مجدد به روتر کمک میکند تا با توجه به زمان برنامه ریزی شده توسط کاربر، به طور خودکار ریست شود. توصیه میشود که برای جلوگیری از کاهش عملکرد روتر؛ اجازه دهید که روتر یکبار در هفته راه اندازی مجدد شود.
برنامه ASUS Router
برنامه ASUS Router را میتوان مستقیما از طریق Apps Store و Google PlayStore دانلود کرد. این برنامه به تازگی با قابلیتهای جدیدی همراه شده است. مزیت این برنامه این است که از همه روترهای ایسوس پشتیبانی میکند و با توجه به مدل خاصی که استفاده میکند قابلیتها را در رابط کاربری ارائه میدهد. به نظر میرسد مهندسان ایسوس مشکلی که قبلا وجود داشته را بر طرف کردهاند و در حال حاضر امکان دسترسی به وب از طریق قابلیت WAN فراهم شده است تا هنگام راه اندازی برنامه ASUS Router به طور خودکار فعال شود.
مزایا
- مقرون به صرفه
- مشخصات سخت افزاری مناسب
- قابلیتهای خوب
- پشتیبانی از VPN
- قدرت وایرلس خوب
- پایدار
معایب
- فاقد قابلیتهای AiMesh و AiProtection است
- آنتنها غیر قابل جدا شدن هستند
- فاقد پورت USB 3.0 است
- از مودم ۴G پشتیبانی نمیکند.
نتیجه گیری
RT-AC59U یکی از بهترین روترهای بی سیم دو بانده رده پایین است که در حال حاضر در بازار موجود است. قابلیتهای ارائه شده در این روتر به طور شگفت انگیزی خوب هستند، عملکرد بی سیم خوب و پایدار است و میتواند کارهای سنگین را به طور همزمان اجرا کند. اگر بودجه کمی دارید و در عین حال مایل به داشتن روتری هستنید که قابلیتهای خوبی را ارائه دهید و بهترین سرعت وایرلس را در اخیتار شما قرار دهد، خرید روتر وای فای ایسوس مدل ASUS RT-AC59U پیشنهاد ما به شما است.
خرید مستقیم این محصول
فروشگاه اینترنتی های بای | HiBUY