TF-i60
خرداد ماه بود که ایرانسل از خط تولید مودم FDD/TDD داخلی خود رونمایی کرد و گفت بهزودی مودم ایرانی TF-i60 S1 را روانه بازار میکند.
تقریبا در مرداد ماه، فروش رسمی این مودم TF-i60 در فروشگاه ایرانسل آغاز شد و به تدریج فروشگاههای دیگر و نمایندگیهای ایرانسل هم به فروش و عرضه آن اقدام کردند.
مودم TF-i60 S1 هم از نظر نام و هم از نظر ظاهر بسیار شبیه به مودم معروف ایرانسل TF-i60 H1 است؛ مودمی که همگی میدانیم ساخت شرکت هواوی است و با نام B612 در بازارهای جهانی عرضه شده است.
فروش موفق مودم TF-i60 H1 در ایران و پشتیبانی از دو نوع سرویس اینترنت موبایل FDD و TDLTE باعث شده ایرانسل به فکر تولید مودم مشابهی در ایران بیفتد.
در ابتدا، تصور میشد ایرانسل مجوز و لایسنس تولید مودم B612 را از هواوی گرفته است ولی انتشار مشخصات مودم S1 جدید و برخی تغییرات آن مشخص کرد کاملا با یک مودم جدید و متفاوت از هواوی B612 یا ایرانسل Tf-i60 H1 مواجه هستیم؛ هم در پردازندهها و مادربورد و هم در ظاهر و کیفیت و شکل فرم فکتور مودم!
قیمت پایینتر مودمTF-i60 S1 باعث تحریک و ترغیب کاربران برای خریدش میشود ولی میخواهند بدانند آیا همان کیفیت و مشخصات و ویژگیهای مودمTF-i60 H1 ایرانسل را دارد؟
این سوالی است که این روزها در انجمنها و کانالهای IT همه از یکدیگر میپرسند و دوست دارند درباره این مودم TF-i60 اطلاعات بیشتری داشته باشند.
۱- مودم TF-i60 S1 کلا با TF-i60 H1 تفاوت دارد و ساخت هواوی نیست
اولین تفاوت بزرگ این است که نباید TF-i60 S1 را همان TF-i60 H1 ولی مونتاژ ایران بدانیم. مودم TF-i60 S1 از اساس و پایه توسط یک شرکت چینی گمنام که گفته میشود Shanghai Zhongmi Communication نام دارد؛ طراحی شده است و بعد ایرانسل در داخل آن را مونتاژ کرده و برخی تغییرات در آن میدهد.
بنابراین، فقط از نظر ظاهری و اسمی مشابه مودم معروف TF-i60 H1 است وگرنه از نظر مادربورد، پردازندهها، کیفیت بدنه، درگاههای ارتباطی، آنتنها و سایر ویژگیهای کاملا یک مودم جدید است.
۲- ظاهر و کیفیت مودم ایرانسل TF-i60 S1 متفاوت از TF-i60 H1 است
حتی در ظاهر هم این دو مودم TF-i60مشابه هم نیستند. چراغهای LED روی بدنه مودم، کلید پاور که به پشت بدنه مودم TF-i60 منتقل شده است؛ کلیدهای ریست و WPS (نقش ریست فکتوری هم دارد)، شیار سیمکارت، کیفیت بدنه و المانهای دیگر در مودم S1 ایرانسل با H1 متفاوت است و از اینجا میتوانید تشخیص دهید با کدام مودم TF-i60 روبرو هستید.
پنل جلویی مودم جدید ایرانسل TF-i60 S1
پنل جلویی مودم قدیمی ایرانسل TF-i60 H1 (هواوی B612)
کاربرانی که مودم را خریداری کردند؛ میگویند کیفیت بدنه بسیار پایین است و اصلا قابل مقایسه با مودمTF-i60 H1 نیست.
۳- مودم TF-i60 S1 درگاه خط تلفن ثابت RJ11 ندارد
یک تغییر بزرگ مودم جدید ایرانسلTF-i60 نسبت به مودم معروف هواوی B612 یا همان TF-i60 H1 در حذف درگاه RJ11 است. مودم TF-i60 H1 دارای یک درگاه RJ11 برای پشتیبانی از VoIP و تماس تلفنی اینترنتی بود ولی مودم جدید فاقد آن است و در نتیجه نمیتوانید از این مودم TF-i60 برای سرویس VoIP استفاده کنید.
۴- مودم TF-i60 S1 کانکتور آنتن خارجی ندارد
مزیت بزرگ مودمTF-i60 H1 این بود که از دو کانکتور آنتن خارجی TS-9 سود میبرد و شما میتوانستید در صورت نیاز به تقویت آنتندهی مودمTF-i60، انواع آنتنهای LTE و TDD داخلی یا خارجی را به آن وصل کنید.
پنل پشتی مودم جدید ایرانسل TF-i60 S1
پنل پشتی مودم قدیمی ایرانسل TF-i60 H1 (هواوی B612)
در مودم جدید ایرانسل TF-i60 S1 باز هم خبری از کانکتور آنتن خارجی نیست و هرچه هست همان آنتنهای داخلی ۴G LTE و TDD هستند. این یک ضعف بزرگ برای یک مودم رومیزی LTE است و به سادگی نمیتوان از آن گذشت.
۵- مودم TF-i60 S1 واقعا باند ۵ گیگاهرتز دارد
در ابتدای عرضه مودم TF-i60H1 گفته میشد دو بانده است ولی وقتی به دست کاربران رسید؛ متوجه شدیم که دارای وایفای سری N و تک بانده است و فرکانس ۵ گیگاهرتز فعال نیست.
اما در مودم TF-i60S1 خوشبختانه فرکانس ۵ گیگاهرتز پشتیبانی میشود و هم در پنل کاربری میتوانید آن را تنظیم و فعال کنید و رمزعبور و نام SSID بدهید و هم چراغ آن در بدنه مودم درج شده است.
برخی کاربران گفتند که S1 باز هم فاقد وایفای دو بانده است ولی اینطور نیست و این مودم TF-i60قطعا وایفای دو بانده دارد. حالا اینکه سرعت وایفای روی فرکانس ۵ گیگاهرتز چقدر است و اینکه از سری ۸۰۲.۱۱ac یا ۸۰۲.۱۱n دو بانده است؛ باید از نزدیک بررسی کنیم.
۶- فریمویر TF-i60 S1 کاملا متفاوت و ضعیفتر است
نقطه ضعف دیگری که در این مدت اندک عرضه مودمTF-i60 S1 ایرانسل وارد بازار، از سوی کاربران گزارش شده است؛ پنل کاربری و فریمویر کاملا متفاوت و البته ضعیفتر نسبت به TF-i60 H1 است.
کاربران چندان با این فریمویر ارتباط برقرار نکردند و از کمبودها و کاستیهای آن خبر میدهند؛ اینکه نمیتوانید خودتان یک باند فرکانسی را انتخاب و مودم را روی آن قفل کنید؛ قابلیت تنظیم خوبی برای CA و MIMO ندارد و بسیاری ویژگیهای دیگر که در مودم TF-i60H1 شاهد بودیم و الان در S1 نیست.
برخی اوقات، یک سری مشخصات ظاهری مودم چندان اهمیت ندارند ولی فریمویر و پنل کاربری چیزی نیست که بشود از آن چشمپوشی کرد. بسیاری از کاربران حرفهای دقیقا با ابزارها و تنظیمات پنل کاربری سروکار دارند و برایشان مهم است که یک مودم بتواند امکانات نرمافزاری مناسبی ارائه بدهد.
۷- مودم TF-i60 S1 از باندهای فرکانسی محدودتری پشتیبانی میکند
باز هم یکی از نقاط قوت مودمTF-i60 H1 به نقطه ضعف مودمTF-i60 S1 تبدیل شده است. گویا ایرانسل فقط باندهای فرکانسی FDD و TDD خودش را دیده و دیگر هیچگونه راهی برای استفاده مودم TF-i60با سیمکارتهای اپراتورهای دیگر نگذاشته است.
مودم TF-i60S1 فقط باندهای شاخص ایرانسل مانند ۳ و ۷ برای FDD و ۴۲ برای TDD را پشتیبانی میکند و دیگر از طیف باندهای فرکانسی بسیار متنوع و گسترده روی TF-i60H1 خبری نیست.
کدام مودم TF-i60 بهتر است؟
هر دو مودم TF-i60 S1 و TF-i60 H1 از رده LTE Cat 6 با حداکثر سرعت اینترنت ۳۰۰ مگابیت و قابلیت اتصال به شبکههای FDD/TDLTE هستند.
TF-i60 H1 ساخت هواوی است و اگرچه نسخههای مختلفی از آن وارد بازار ایران شده؛ برای مثال ۵۲۵d و ۳۲۳ که تفاوتهایی دارند ولی کیفیت و ویژگیهای به نسبت رضایتبخشی داشت و باعث شد پرفروشترین مودم LTE بازار ایران شود.
مودم TF-i60 S1 توسط یک شرکت چینی طراحی و در داخل ایران توسط ایرانسل سفارشیسازی و مونتاژ میشود. این مودم TF-i60از اساس و فرم فاکتور با TF-i60H1 متفاوت است و فقط ظاهر گولزننده آن تا حدودی شبیه به H1 میشود.
مودم TF-i60S1 چند مزیت مانند پشتیبانی از وایفای دو بانده و فرکانس ۵ گیگاهرتز یا قیمت پایینتر دارد و از آن سو چند عیب بزرگ دارد؛ فاقد درگاه RJ11 برای VoIP است؛ فاقد کانکتورهای آنتن خارجی است و فریمویر و پنل کاربری تحت وب آن کاملا متفاوت و محدود است.
حلا اینکه کدامیک ارزش خرید دارد؛ کاملا به خودتان و نیازهایی که از یک مودم رومیزی دارید؛ بستگی دارد.
خرید مستقیم مودم ایرانسل مدل TF-i60 H1
فروشگاه اینترنتی های بای | HiBUY