VR400
نسخههای ۱ و ۲ مودم معروف VR400 تیپیلینک فقط در پشتیبانی از برخی باندهای رادیویی وایفای و تراشه تفاوتهایی داشتند و از نظر طراحی، امکانات، قابلیتها و درگاههای ارتباطی هیچ تفاوتی نداشتند. پردازنده مودمVR400 نسخه ۱ مدیاتک بود و پردازنده VR400 نسخه ۲ برودکام است. همین باعث شده بود که Archer VR400 V2 طرفداران بیشتری داشته باشد.
اصولا در مودمهای دو شرکت تیپیلینک و دیلینک تفاوتهای نسخهها چندان بزرگ نیست و شامل برخی تغییرات جزئی سختافزاری و عمدتا نرمافزاری میشود.
اما وقتی دیروز سراغ مودم تیپیلینک آرچرVR400 نسخه v3 رفتم؛ دیدم هم از نظر طراحی و هم از نظر فناوری و درگاههای ارتباطی تفاوتهای بزرگی با مدلهای پیشین کرده است و انگار اصلا یک مودم دیگر است.
به طور کامل مشخص است تیپیلینک مودم VR400 خود را بازطراحی کرده و فناوریهای جدید و مهمی به آن افزوده است. همینطور در سختافزار این مودمVR400 ارتقاهایی مشاهده میشود.
معرفی مودم تیپیلینک Archer VR400 V3
تیپیلینک آرچرVR400 نسخه سوم باز یک مودم ADSL/VDSL با حداکثر سرعت اینترنت ۳۰۰ مگابیت و وایفای دو بانده AC1200 است.
تمام استانداردهای VDSL2/ADSL2+/ADSL2/ADSL توسط این مودم پشتیبانی میشوند و کاربران حتی میتوانند از اینترنت ۳G/4G نیز روی این مودم VR400 استفاده کنند. با اتصال یک دانگل یا مودم ۳G/4G به درگاه USB میتوان اینترنت موبایل را به اشتراک گذاشت.
این مودمVR400 که از پروتکل ۸۰۲.۱۱ac پشتیبانی میکند؛ روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز سرعت ۳۰۰ مگابیت و فرکانس ۵ گیگاهرتز سرعت ۸۶۷ مگابیت را به دست میدهد و دارای ۳ درگاه شبکه اترنت LAN و ۱ درگاه WAN به همراه درگاه USB 2.0 و کلیدهای روشن/خاموش دستگاه، روشن/خاموش وایفای، ریست و WPS است. ضمنا یک درگاه RJ11 برای اتصال به خط تلفن ثابت منزل برای استفاده از اینترنت ADSL یا VDSL دارد.
این مودم VR400 در نسخه جدید به فناوریهای مهم MU-MIMO و Beamforming مجهز شده است و از دو آنتن جدانشدنی برای وایفای سود میبرد. همینطور، فناوری اختصاصی OneMesh شرکت تیپیلینک به آن افزوده شده است.
فناوری MU-MIMO اجازه میدهد تا دو دستگاه به طور همزمان استریم ویدئو و بازی داشته باشند و از یک پهنایباند اختصاصی با کیفیت بالا برای ارسال و دریافت اطلاعات سود ببرند.
فناوری Beamforming سعی میکند سیگنالهای وایفای را هدفمند و جهتدار برای دستگاههای متصل به وایفای ارسال کند. با این فناوری، سیگنالها با سرعت و قدرت بیشتری به دست دستگاههایی مانند گوشی موبایل، لپتاپ، کامپیوتر، تبلت و غیره میرسد.
فناوری OneMesh تیپیلینک اجازه میدهد این مودم روترVR400 بیسیم را با دیگر روترهای بیسیم تیپیلینک که دارای این فناوری هستند؛ شبکه مش وایفای کنید. در واقع، اگر شما یک روتر مش وایفای تیپیلینک دارید یا قصد خرید آن را دارید؛ میتوانید مودم VR400 را هم به مش وایفای آن اضافه کنید تا اینترنت را روی وایفای به اشتراک بگذارید.
درگاههای ارتباطی این مودم VR400 همگی ۱ گیگابیت بر ثانیه هستند و از بالاترین سرعت اینترنت روی شبکههای کابلی پشتیبانی میکنند.
به گفته فرومهای سایت تیپیلینک، روی این مودم از پردازنده مدیاتک استفاده شده است و قدرت بهتری نسبت به نسخههای پیشین دارد.
همانند دیگر مودمهای این رده تیپیلینک، در آرچی VR400 نسخه ۳ هم میتوانیم برای هر فرکانس رادیویی یک شبکه میهمان تعریف کنیم؛ از ابزار کنترل والدین و NAT و Port Mapping سود ببریم و روی ترافیک شبکه و دستگاهها نظارت داشته باشیم.
از نظر پشتیبانی از ویپیانها باز هم از OpenVPN و PPTP VPN و IPSec VPN حمایت میکند ولی فقط میتوانید یک ویپیان روی آن ست کنیم و به کلاینت ویپیان تبدیل نمیشود.
طراحی این مودم VR400 هم کاملا تغییر کرده است و نازکتر، کوچکتر، شیکتر و زیباتر شده است.
تفاوت تیپیلینک VR400 V3 و VR400 V2
همانطور که دیدیدم؛ مودم تیپیلینک VR400 نسخه سوم تغییرات زیاد و بزرگی نسبت به VR400 نسخه دوم داشته است. کاملا با یک مودم جدید و ارتقایافته روبرو هستیم. علاوه بر طراحی جدید Archer VR400 V3، تغییرات بزرگ آن در مقایسه با Archer VR400 V2 به شرح زیر است:
۱- پردازنده: مودم VR400 V3 از شرکت مدیاتک است ولی مودم VR400 V2 از برودکام. قطعا پردازنده وایفای مدیاتک جدیدتر است چون از فناوریهای MU-MIMO و Beamforming سود میبرد.
۲- فناوریها: در مودم VR400 V3 شاهد فناوریهای مهمی مانند MU-MIMO و Beamforming و OneMesh هستیم که در مودم VR400 V2 نیستند. این فناوریها بسیار مهم هستند و سطح کاربردی مودم را وارد فاز جدیدی میکنند.
۳- آنتنها: در مودم VR400 V3 شاهد دو آنتن خارجی هستیم ولی در VR400 V2 سه آنتن استفاده شده است. بنابراین، مدل نسخه ۳ از MIMO 2×2 پشتیبانی میکند و به معنای ضعیفتر بودن نسبت به مدل نسخه ۲ نیست. در VR400 V2 یک آنتن برای ۲.۴ گیگاهرتز و ۲ آنتن برای ۵ گیگاهرتز اختصاص داده شد ولی در VR400 V3 هر دو فرکانس دو آنتن مجزا دارند.
۴- درگاههای ارتباطی: یکی از بزرگترین ارتقاهای VR400 V3 به ۱ گیگابیتی شدن درگاههای ارتباطی LAN است. در مدل VR400 V2 فقط یک درگاه WAN یک گیگابیت داشتیم و دیگر درگاههای LAN صد مگابیتی هستند. این برای کاربرانی که میخواهند از اینترنتهای سریع بالای صد مگابیت استفاده کنند؛ بسیار مهم و ضروری است.
۵- مش وایفای: مودم VR400 V3 به یک قابلیت بسیار بزرگی مجهز است که شاید الان قدرش را ندانیم ولی در آیندهای نزدیک ارزش طلایی پیدا خواهد کرد. این مودم به فناوری OneMesh مجهز شده است. یعنی میتوانید با روترها و دیگر دستگاههای مش وایفای تیپیلینک جفت شود.
مودم VR400 V3 ارزش خرید دارد؟
مشخصات ظاهری آن نشان میدهد یک مدل کاملا ارتقایافته VR400 V2 است. درگاههای ارتباطی یک گیگابیتی و فناوریهای MU-MIMO و Beamforming تغییرات کوچکی نیست و ارزش خرید به آن میدهد. بهویژه اینکه این مودم در بازار ایران ارزانتر از مدل VR400 V2 فروخته میشود.
خرید مستقیم این محصول
فروشگاه اینترنتی های بای | HiBUY