انواع Modem از نظر نوع اتصال(wireless/with wire)

wireless/with wire

این روزها کمتر کسی در جهان پیدا میشه که زندگیش مستقیم یا غیرمستقیم به اینترنت وابسته نباشه. برای همین، انواع مودم از نظر نوع اتصال وجود دارن که تلاش می‌کنن ارتباط‌های اینترنتی رو برقرار کنن. تا چند سال پیش راه دسترسی کاربرها به اینترنت در استفاده از مودم سیمی خلاصه میشد؛ اما حالا انواع مودم بی سیم و حتی تکنولوژی‌های جدیدتر در بازار موجود هستن که امکان اتصال به اینترنت رو فراهم می‌کنن. در این مقاله تلاش می‌کنیم انواع مودم ها و قابلیت‌هاشون رو به شما معرفی کنیم.

پیش از بحث در مورد انواع مودم از نظر اتصال ، بهتره تعریفی از این دستگاه پرکاربرد ارائه بدیم. مودم ( Modem ) وسیله‌ی ارتباطی بسیار مهمیه که وظیفه‌ی تبدیل سیگنال‌های آنالوگ به دیجیتال و برعکس رو بر عهده داره تا به این ترتیب امکان دسترسی کاربرها به اینترنت فراهم بشه. مودم ها به‌طور کلی به دو دسته‌ی داخلی و خارجی تقسیم میشن. مودم داخلی کمک می‌کنه دستگاه‌هایی مثل گوشی همراه به اینترنت سیم کارت متصل بشن؛ اما مودم های خارجی که موضوع بحث این مقاله هستن، برای فراهم کردن شرایط دسترسی دستگاه‌های دیگه به اینترنت طراحی شدن

انواع مودم از نظر نوع اتصال (wireless/with wire)

همون‌طور که در مقدمه‌ی مطلب عرض کردیم، مودم ها می‌تونن ارتباط باسیم ، بی سیم یا هردوی اون‌ها رو فراهم کنن. ارتباط باسیم به‌واسطه‌ی کابل اترنت و با ارتباط مستقیم مودم و کامپیوتر ایجاد میشه. در ارتباط بی سیم ، اتصال بین مودم و کامپیوتر از طریق امواج وایرلس به‌وجود میاد.

مودم سیمی

 wireless/with wire

مودم سیمی فقط می‌تونه اینترنت باسیم رو در اختیار شما بذاره. این مودم ها به یکی از پورت های LAN و USB یا هردوی اون‌ها مجهز هستن. البته با توجه به اینکه اکثر کاربرها استفاده از درگاه لن رو ترجیح میدن، بیشتر مودم های جدید این پورت رو دارن.

ارتباط دستگاه ها با مودم سیمی از طریق کابل انجام میشه. مشکل این مودم‌ها اینه که اکثرا فقط یک پورت دارن و فقط یک دستگاه می‌تونه به اون‌ها متصل بشه. در دورانی که گوشی های هوشمند ، تبلت ها ، لپ تاپ ها و انواع گجت ها فقط از طریق بی سیم می‌تونن به اینترنت و به همدیگه متصل بشن (یا ترجیح میدن از ارتباط وایرلس استفاده کنن) استفاده از مودم سیمی چندان رایج نیست.

مودم بی سیم

مودم بی سیم یا وایرلس امکان اتصال به اینترنت رو برای دستگاه های مجهز به وای فای فراهم می‌کنه. با توجه به رشد روزافزون گجت ها و دستگاه های هوشمند، استفاده از این نوع مودم هم افزایش پیدا کرده.

مودم وای فای هم مثل مودم سیمی ، اینترنت رو از طریق کابل رو دریافت می‌کنه؛ اما به‌صورت بی سیم اون رو به اشتراک میذاره. کامپیوترها و دستگاه هایی که امکان دریافت امواج وای فای رو دارن، میتونن به مودم بی سیم متصل بشن. برخلاف اکثر مودم های سیمی ، تعداد دستگاه هایی که می‌تونن هم‌زمان به مودم وایرلس وصل بشن، به یک دستگاه محدود نمیشه. البته نباید فراموش کرد که خطر هک شدن وای فای ، همیشه در کمین مودم های بی سیم هست.

مودم باسیم و بی سیم (wireless/with wire)

 wirelesswith wire

همون‌طور که در ابتدای بحث عرض کردیم، اکثر دستگاه های خانگی کنونی، مودم-روتر هستن؛ یعنی ترکیبی‌ از دو دستگاه مودم و روتر هستن. ضمنا این دستگاه ها ترکیبی از قابلیت‌های هردو نوع مودم رو به نمایش میذارن. با بررسی انواع مودم ها از نظر نوع اتصال متوجه میشید که بیشتر مودم های امروزی هم از ارتباط سیمی پشتیبانی می‌کنن و هم از ارتباطات بی سیم. در صورت داشتن مودم روترهای جدید شما می‌تونید کامپیوتر شخصی‌تون رو به‌صورت سیمی به شبکه متصل کنید و از ارتباط پایدار و پرسرعت لذت ببرید و هم‌زمان با گوشی هوشمند خودتون از طریق وای فای به شبکه وصل بشید.

انواع دیگر مودم از نظر نوع اتصال

مکانیسم ارتباطی هر سه نوع مودمی که تا حالا به شما معرفی کردیم به این صورته که اینترنت رو از طریق کابل از خط تلفن دریافت می‌کنن و بعد به یکی از روش‌های ارتباط باسیم یا بی سیم ، اون رو در اختیار دستگاه های دیگه قرار میدن. اما مودم های دیگه‌ای وجود دارن که نوع اتصالشون از این مدل پیروی نمی‌کنه.

مودم روتر وایمکس

این مودم ها با استفاده از سیم کارت داخلی به شبکه اینترنت متصل میشن. فناوری وایمکس ( WiMAX ) با وجود مزایایی مثل گستردگی پوشش و پهنای باند مناسب، عموما به‌عنوان جایگزینی برای انواع اینترنت DSL ( مثل ADSL و VDSL ) شناخته میشه. مبین نت و ایرانسل بزرگترین ارائه‌دهنده‌های سرویس وایمکس در ایران بودن که با رشد اینترنت 4G ، دست از فعالیت در این حوزه برداشتن.

مودم روتر TD-LTE

کنولوژی TD-LTE آخرین نسل اینترنت ثابت محسوب میشه که اینترنت رو به‌صورت وایرلس به کاربر ارائه می‌کنه. فناوری TD-LTEشبیه وایمکس هست؛ با این تفاوت که سرعت بالاتری داره و مراکز مخابراتی اون محدودیت ظرفیت نداره. از اونجایی‌ که استفاده از این تکنولوژی به سیم تلفن نیاز نداره، انواع مودم های TD-LTE در دسته‌ی مودم های قابل حمل قرار می‌گیرن.

مودم روتر سیم کارت خور

مودم سیم کارت خور همون‌طور که از اسمش پیداست، برای دریافت اینترنت از سیم کارت استفاده می‌کنه. تفاوت این مودم ها با مودم های وایمکس یا TD-LTE اینه که مودم های سیم کارت خور از همون شبکه ای استفاده می‌کنن که گوشی های هوشمند از طریق سیم کارت به اون متصل میشن و خبری از تکنولوژی های جداگانه برای اون‌ها نیست. مودم های سیم کارت خور جدید از اینترنت 4G یا LTE پشتیبانی می‌کنن و پهنای باند اون‌ها به شبکه ی 3G محدود نمیشه. در حال حاضر سه نوع از این مودم در بازار موجوده:

  • دانگل یا مودم های USB که اینترنت رو از طریق پورت USB با کامپیوتر یا لپ تاپ به اشتراک میذارن.
  • مودم های LTE ثابت که هم از ارتباط سیمی و هم از ارتباط بی سیم پشتیبانی می‌کنن.
  • مودم های LTE جیبی که شارژی و قابل‌حمل هستن و می‌تونن کاربر رو در مناطق مختلف به اینترنت متصل نگه دارن.

فراموش نکنید که بسته‌های اینترنت اپراتورهای موبایل نسبت به ارائه‌دهنده‌های سرویس‌های اینترنت ثابت قیمت بالاتری دارن؛ بنابراین جایگزین کردن اینترنت ADSL با مودم سیم کارت خور هزینه‌های شما رو به‌شدت بالا میبره.

حرف آخر

در این مقاله تلاش کردیم شما رو با انواع مودم از نظر نوع اتصال آشنا کنیم و کاستی‌ها و برتری‌های هرکدوم رو بررسی کنیم. با وجود پیشرفت های فراوان اینترنت بی سیم ، هنوز هم خیلی از کاربرها ترجیح میدن از اینترنت سیمی استفاده کنن؛ چراکه ارتباط باسیم پایداری بیشتری داره و خطر سرقت اطلاعات کاربر رو کاهش میده. انواع دیگه‌ای از مودم ها در بازار موجود هستن که نیازهای خاص کاربران رو در نظر می‌گیرن و سعی می‌کنن به مناطقی که تحت پوشش شبکه های مخابراتی نیست، اینترنت پرسرعت ارائه بدن.

فروشگاه اینترنتی های بای  |  HiBUY

لینک تلگرام فروشگاه اینترنتی های بای  |  HiBUY

لینک اینستاگرام فروشگاه اینترنتی های بای  |  HiBUY